In de werkkamer van Ingrid en Jan in Bergen is het een constant geschuif van haar en zijn werkspullen. De zeventigers studeren nog graag en willen de ruimte hebben om dat naast elkaar te doen, zonder elkaar in de weg te zitten. Interieurstylist Theo-Bert Pot helpt ze daarbij.

De werkkamer voor de metamorfose:

De wensen van Jan en Ingrid

Jan en Ingrid maken allebei gebruik van deze ruimte. Ze zouden graag wat meer werkruimte hebben, zodat ze allebei hun spullen kunnen laten liggen. En ze vinden de ruimte nogal houterig, bruin en saai. Het mag wat levendiger en met meer kleur, het liefst warme kleuren.

Het moodboard voor de werkkamer

Theo-Bert heeft een moodboard gemaakt voor de werkkamer van Ingrid en Jan. Op één van de muren komt een behang met bloemen en een andere muur krijgt een mooie groene kleur. Jan en Ingrid zijn meteen enthousiast over de mooie warme kleuren.

De werkkamer na de metamorfose:

Een prachtig behang met groot patroon

Theo-Bert heeft voor een sfeervol behang gekozen met grote bloemen. In een kleine ruimte kun je beter behang met een groot patroon kiezen. Daarmee maak je de ruimte optisch hoger en breder. Het behang is ook de basis voor de kleurkeuzes die Theo-Bert maakt voor de ruimte. Hij kiest kleuren uit het behang voor de verf van de muur, de kast en het bureau.

'Erg leuk dat behang met die bloemen, dat past wel bij ons.'
Ingrid van der Aart

Meer werkruimte

Het bureau heeft Jan meegenomen bij zijn oude werk. Het is mooi en authentiek, maar ze willen meer werkblad. Daarom wordt het werkblad vervangen met een langer blad en de lades worden behouden. Om het contrast tussen oud & nieuw passend te maken, krijgt het nieuwe werkblad een warme kleur. Zo heb je een nieuw bureau dat toch vertrouwd aanvoelt.

'Fantastisch! Zo hadden we het zelf nooit kunnen bedenken.'
Jan Postma

Kies de juiste verlichting

De verlichting in de ruimte is heel belangrijk, omdat ze goed licht nodig hebben bij het studeren. Als basisverlichting hangen er spotjes aan het plafond. En Theo-Bert kiest voor een wandlamp boven het bureau die het licht goed verspreid en geen ruimte inneemt op het bureau. En voor de gezelligheid een tafellamp op het bureau.

Geschreven door
Dorenda van Knegsel
Datum