Marloes en Ronald uit Grootebroek weten zich geen raad met de indeling van hun huis. Veel ramen, weinig muren en een speelhoek van dochter Annemijn die zich steeds verder lijkt uit te breiden. Interieurstylist Theo-Bert Pot schiet ze te hulp.

Zo durf jij ook kleur te gebruiken in huis

Theo-Bert Pot: 'Kleur in huis vind ik echt een 'must'! En met name wat diepere tonen. In dit huis hebben we het geluk dat er heel veel ramen zijn en daarom kan je eigenlijk per definitie elke kleur kiezen. Juist daarom hebben we hier gekozen voor een krachtige kleur! Heb je dat nou niet? Denk dan goed na hoe je de ruimte wilt gebruiken! Wil je de slaapkamer heel 'cozy' maken, dan kan je juist, ondanks minder licht, het donkerder maken. Alsof de kamer een dekentje om je heen is en vergeet dan ook niet het plafond mee te nemen, dat kan heel veel warmte en een speciaal effect geven.'

De woonkamer voor de metamorfose:

Het moodboard voor de woonkamer

Theo-Bert heeft een moodboard gemaakt voor de woonkamer van Ronald en Marloes. Hij wil aan de slag met kleur! Het huis heeft veel ramen en er komt dus veel licht binnen. In deze ruimte krijg je een knusse sfeer door de muren een diepe kleur te geven. Door al het licht wordt dat echt niet te donker.

De woonkamer na de metamorfose:

Kies voor een groot vloerkleed

De ronde vloerkleden zijn een super leuk idee, maar qua formaat net wat klein t.o.v. de meubels er omheen. Deze gaat Theo-Bert hergebruiken in de speelhoek van Annemijn. Voor de bank komt een groot recht kleed om meer in verhouding te werken. Met een groot kleed, lijkt de ruimte groter. En we hergebruiken de ronde kleden op een andere plek!

'Kleur in huis vind ik echt een must en dan met name de wat diepere tonen.'
Theo-Bert Pot - interieurstylist

Nieuwe eettafel

De doorgang naar de keuken is wat krap door de grote, rechte eettafel. In deze ruimte kun je beter kiezen voor een ronde of ovale eettafel. Bij een ronde tafel denken veel mensen dat die meteen klein is. Maar met een diameter van 140/150 cm, kun je er met gemak met 8 man aan zitten.

'Ik vind het heel leuk hoe het met maar een paar aanpassingen een heel anders huis is geworden.'
Marloes van Ede - docent & teambegeleider
Geschreven door
Dorenda van Knegsel
Datum