Huib en zijn zoons willen een mooie plek voor hun 10 (!) gitaren en piano. Hoe plaats je dat stijlvol en opgeruimd in je woonkamer? Interieurstylist Theo-Bert komt met een plan en creëert een kleurrijke plek voor alle instrumenten.

De woonkamer voor de metamorfose:

Het moodboard voor de woonkamer

Theo-Bert heeft een moodboard gemaakt voor de woonkamer. Zo krijgt Huib een goed idee van wat de plannen zijn bij deze metamorfose. Natuurlijk gaat Theo-Bert aan de slag met kleur. En de nis in de woonkamer krijgt een groen behang!

De woonkamer na de metamorfose:

Creëren van verschillende hoeken

De indeling van de kamer wordt meer een 'kamertjes gevoel'. De grote bank wordt omgedraaid en is daarmee een roomdivider tussen het zitten en de muziekhoek. Hetzelfde gebeurd met de transparante kast naast de bank, dit is een grote wens van Huib. Alles blijft open, maar er zijn toch een soort van verschillende ruimtes.

'Geniet van alle ruimtes in één ruimte!'
Theo-Bert Pot - interieurstylist

Nieuwe eettafel

De meubels die blijven zijn rechthoekige vormen en Theo-Bert wil ruimte maken. Daarom kiest hij ervoor om de rechthoekige eettafel te vervangen tot een ruime ronde tafel. Daar kan je ook met gemak aan zitten als je met zes personen bent. Door de ronde vorm krijg je optisch veel meer ruimte en is een mooi contrast met o.a. het eiland in de keuken.

Bij een ronde tafel is het mooi om met een ronde hanglamp deze vorm te benadrukken en je hebt goed licht daardoor. Daarom vervangt hij ook de lamp boven te tafel.

'Ik vind het boven verwachting mooi, je hebt je reputatie waargemaakt.'
Huib Heijt – geografisch informatiespecialist
Geschreven door
Dorenda van Knegsel
Datum