Interieurstylist Theo-Bert Pot gaat naar Roswinkel, een klein dorpje in Drenthe waar hij het dorpshuis gaat opknappen. Het wordt een vrolijke en kleurrijke ruimte waar kinderen uit het dorp hun verjaardagsfeestje kunnen vieren met een grote tafel, krijtborden, verkleedkleren en spelletjes.

De actie Lief gebaar

Vanaf 2 april komt KRO-NCRV met het initiatief ‘Lief gebaar’ in actie voor Nederlanders in armoede. Dit jaar voor kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren door Stichting Jarige Job te steunen en onder de aandacht te brengen. Verschillende programma's op radio en tv besteden aandacht aan deze actie en dragen hun steentje bij! Dit buurthuis in Drenthe is voor iedereen in het dorp, maar dus ook voor de inwoners die het financieel minder breed hebben en hier een feestje voor hun kind kunnen geven. Voor meer informatie over de actie of om te doneren ga hier naar de site.

'Afgelopen jaar hebben we ruim 150.000 gezinnen een verjaardagspakket gestuurd.'
Huib Lloyd - oprichter stichting Jarige Job

Het dorpshuis voor de metamorfose:

Het moodboard voor het buurthuis

Theo-Bert heeft een moodboard gemaakt voor het buurthuis. Alle muren krijgen een kleur, zelfs de bakstenen muur krijgt een groene kleur. Het is wat werk, maar dat geeft een groot verschil. De kleuren zijn leuk voor de kinderen en ook voor de volwassenen die de ruimte gebruiken.

Het dorpshuis na de metamorfose:

Stichting Jarige Job

Stichting Jarige Job zet zich in voor kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren. Iin een rijk land als Nederland zijn er meer dan 100.000 kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geldzorgen zijn. Uit schaamte melden ze zich soms zelfs ziek op de dag dat ze jarig zijn, omdat er geen mogelijkheid tot trakteren is. Deze stichting bezorgt de gezinnen een goed gevulde doos met taart, slingers en een traktatie! Hoe mooi is dat!

Multifunctionele ruimte

Roswinkel is een dorp met maar 800 inwoners. Er is geen café of winkels, dus in het dorpshuis gebeurt van alles. Zo wordt er iedere week een potje biljart gespeeld, maar ook vergaderingen, begrafenissen en hobby activiteiten vinden hier plaats. Ze hebben ook een gymzaaltje, waar de school gebruik van maakt. De ruimte moet dan ook multifunctioneel zijn. Zo heeft Theo-Bert een slimme oplossing om van het biljart een tafel te maken. Met 3 houten platen wordt het omgetoverd tot een grote tafel voor een feestje.

'Voor de kinderen is de speelhoek fantastisch, zelf word ik heel blij van de kleuren.'
Petra Verkerk - beheerder dorpshuis
Geschreven door
Dorenda van Knegsel
Datum