Iedereen heeft wel een dressoir, kast of plank in huis waar je iets op kunt zetten. Hoe doe je dat sfeervol zonder dat het een rommeltje wordt? We kregen deze woonvraag binnen van Inge...

Het antwoord van Theo-Bert:

Iedereen heeft wel een dressoir/kast staan of plank hangen waar je iets op kunt zetten. Dé plek in huis om eenvoudig en geregeld een ander stilleven te creëren. Het leuke hieraan is dat je met spullen die je hebt in huis een groots verschil kan geven en jezelf daarbij kunt verrassen met het decoreren in huis.

Persoonlijke items in het zicht

Kijk welke persoonlijke items je graag in het zicht wilt hebben, misschien heb je een mooie plant staan of haal je verse bloemen in huis, foto’s of een kunstwerk en ik ben altijd dol op boeken en keramiek. Dit zijn verschillende ingrediënten waar je heel goed mee kunt stylen in huis. 

Wissel hoogtes en materialen met elkaar af

Ik hou altijd rekening met verschillende hoogtes, zo creëer je een rustig en spannend stilleven en kijk ook naar kleuren. Maak contrasten van donker en licht, maar ook in materialen. Niet alles hoeft hout te zijn, wissel verschillende materialen met elkaar af.

Mix en Match

In mijn twee voorbeelden laat ik zien hoe je met een dressoir een ander effect kan maken waarbij een paar items veranderen en door te combineren een hele nieuwe look geeft. Heb je een abstract schilderij, draai ‘m een 90°C om, dit geeft weer een heel ander effect. 

Nu heb ik een vrij aanwezig dressoir in het roze met een rustige achtergrond. Je kan dit natuurlijk ook creëren wanneer je dressoir of wandplank van bijvoorbeeld eiken of grenen is. Probeer contrasten te maken in de items die je neerzet en combineer dit. En als je eens een item zat bent, verf ‘m dan een keer. Weinig werk met een groot verschil.

Meer inspiratie?

Bekijk de Instagram Reel van Theo-Bert om deze voorbeelden in een video te zien. Of kijk voor meer inspiratie naar eerdere metamorfose's bij BinnensteBuiten. Zo plaatste Theo-Bert in de kamer van Jasper een grote open kast zodat hij zijn verzamelingen goed kan neerzetten. Of wat dacht je van dit donkere dressoir op de slaapkamer van Chantal en Robbert. Of maak met deze werkbeschrijving een houten bankje om je items op te zetten.

Wil je nu zelf aan de slag?

  • Verzamel je leukste, persoonlijke items die je in het zicht wil hebben
  • Werk met verschillende hoogtes
  • Maak contrasten van donker en licht
  • Combineer verschillende materialen

Succes!

Geschreven door
Dorenda van Knegsel
Datum