Aan de voet van de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Dordrecht ligt de Kalkhaven. Robert en Nathalie wonen daar met vier kinderen in een prachtig monumentaal pand. Met een luxe interieur en een klassieke tint is dit echt hun droomhuis. Kijk je mee?

Fotografie: Roos Eijmers
'Het 200 jaar oude pand voldoet aan al onze eisen. Het is ruim en tegelijk knus.'
Robert Penning | HR directeur

Geverfd marmer

Nathalie en Robert zochten een woning om een nieuwe fase van hun leven in te gaan. Ze vallen als een blok voor het uitzicht op de kerk. Het huis was in fantastische staat met een marmeren vloer in de hal. De twee wilde de lambrisering graag in dezelfde stijl en lieten het marmer in detail naschilderen. Net echt!

'De rode kleur was intens, maar het heeft hartstikke mooi uitgepakt.'
Nathalie Barrendswaard | Manager externe relaties

Gewaagde kleuren

Nathalie en Robert laten de kleuren van buiten terugkomen in hun interieur. Zo hebben de muren van de eetkamer een blauwgrijze kleur, symbool voor het water en de lucht. En de woonkamer kleurt een terracotta rood, zoals de bakstenen. Zelfs de schilders vroegen of ze het zeker wisten, maar uiteindelijk is het stel erg tevreden. 

'De slaapkamer is precies ingericht zoals we wilden. Chique en van alle gemakken voorzien'
Robert Pennings, HR directeur

Een eeuwenoude olijfboom in de achtertuin

De twee wilde een warme Italiaanse sfeer creëren in de achtertuin. Dat is goed gelukt! Het is een van hun favoriete plekken om tot rust te komen met uitzicht op de 700 jaar oude olijfboom.

Kalkhavenwoning Dordrecht

Meer zien?

Ben je benieuwd naar de rondleiding door dit huis? Bekijk de video hier.

Bekijk de video
Geschreven door
Elisa Bakker
Datum