In Kamerik zijn een aantal van onze experts te gast op de ambachtelijke stokerij van Laetitia. De chefs Ramon Brugman en Leon Mazairac proeven hier van de whisky en eau de vie. Ze bereiden een speciale cocktail en toepasselijke hapjes voor de feestdagen. Na een dag proeven, koken en beleven is het tijd om samen aan tafel te gaan.

Fotografie: Sheena Schouwink

Whiskey stokerij in Kamerik

In Kamerik, middenin het groene hart, zijn onze experts te gast bij Laetitia. Sinds een paar jaar stookt zij hier whiskey. Ze wilde eigenlijk iets heel anders gaan doen, namelijk een camping beginnen in Frankrijk, maar dat plan ging niet door. Ze hield altijd al van whiskey en ging vaak naar Schotland en ineens was er een nieuw plan! De whiskey van Laetitia is pas in 2024 klaar, omdat het 3 jaar moet rijpen. Maar ondertussen maakt ze ook een zogenaamde 'whiskey spirit' die de experts nu al kunnen proeven.

Ramon bereidt forellen in de rookoven

Chef-kok Ramon Brugman rookt ter plekke forellen en maakt daarbij een aardappelsalade met een kwarteleitje en dille mayonaise. En als dessert een toetje met koekkruimels, ganache met een beetje koffie en wiskey en bovenop chocoladeschaafsel.

Dit gaan ze lekker vinden, dat kan gewoon niet anders
Chef-kok Ramon Brugman

Leon maakt wat lekkers voor iedereen

Onze chef Leon Mazairac maakt een heerlijk voorgerecht met bietjes, Hollandse schapenkaas en gepofte boekweit. En bovenop ijskruid en zeebanaantjes. Daarbij een bijzonder soepje van gepofte knoflook. En een winterse cocktail met de whiskey van Laetitia.

De winterse cocktail is geรฏnspireerd op de whiskey van Laetitia
Chef-kok Leon Mazairac

Theo-Bert combineert verschillende stijlen

Onze interieurstylist Theo-Bert Potย is ook aanwezig in Kamerik en haalt een kerstboom om te versieren. Het is niet zomaar een boom, maar deze gaat na de kerst weer de grond in. Hij versiert de boom met oude ballen van de zolder, nieuwe items en zelfgemaakte decoraties, zoals een slinger van dennenappels. Theo-Bert en boswachter Marieke versieren samen de tafel met de meest uiteenlopende decoraties voor het kerstdiner.

Het is natuurlijk kerst, dus we mogen uitpakken
Interieurstylist Theo-Bert Pot
Fijne Feestdagen!!