Fotografie: Sheena Schouwink
Whiskey stokerij in Kamerik
In Kamerik, middenin het groene hart, zijn onze experts te gast bij Laetitia. Sinds een paar jaar stookt zij hier whiskey. Ze wilde eigenlijk iets heel anders gaan doen, namelijk een camping beginnen in Frankrijk, maar dat plan ging niet door. Ze hield altijd al van whiskey en ging vaak naar Schotland en ineens was er een nieuw plan! De whiskey van Laetitia is pas in 2024 klaar, omdat het 3 jaar moet rijpen. Maar ondertussen maakt ze ook een zogenaamde 'whiskey spirit' die de experts nu al kunnen proeven.
Ramon bereidt forellen in de rookoven
Chef-kok Ramon Brugman rookt ter plekke forellen en maakt daarbij een aardappelsalade met een kwarteleitje en dille mayonaise. En als dessert een toetje met koekkruimels, ganache met een beetje koffie en wiskey en bovenop chocoladeschaafsel.
Dit gaan ze lekker vinden, dat kan gewoon niet anders
Leon maakt wat lekkers voor iedereen
Onze chef Leon Mazairac maakt een heerlijk voorgerecht met bietjes, Hollandse schapenkaas en gepofte boekweit. En bovenop ijskruid en zeebanaantjes. Daarbij een bijzonder soepje van gepofte knoflook. En een winterse cocktail met de whiskey van Laetitia.
De winterse cocktail is geรฏnspireerd op de whiskey van Laetitia
Theo-Bert combineert verschillende stijlen
Onze interieurstylist Theo-Bert Pot is ook aanwezig in Kamerik en haalt een kerstboom om te versieren. Het is niet zomaar een boom, maar deze gaat na de kerst weer de grond in. Hij versiert de boom met oude ballen van de zolder, nieuwe items en zelfgemaakte decoraties, zoals een slinger van dennenappels. Theo-Bert en boswachter Marieke versieren samen de tafel met de meest uiteenlopende decoraties voor het kerstdiner.
Het is natuurlijk kerst, dus we mogen uitpakken
Fijne Feestdagen!!
