8 minuten

Drie smakelijke amuses voor kerst

Onze chef Sharon de Miranda neemt het stokje over voor het kerstmenu. Ze maakt drie heerlijke amuses. Ga jij ze ook op tafel zetten?
Gerecht Vlees
Bereidingstijd 45 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de quinoa met gebrande paprika
    100 g
    quinoa
  • 1 el
    mayonaise
  • 10 g
    dille
  • ½
    sjalotje
  • 1
    rode paprika
  • olie
  • peper
  • zout
  • Voor de pompoenbruschetta met geitenkaas (4 stuks)
    100 g
    pompoen
  • 1 el
    Balsamico (wit)
  • 2 el
    olijfolie
  • 10 g
    bieslook
  • 100 g
    jonge geitenkaas
  • 1 tl
    honing
  • 3 el
    kookroom
  • peper
  • zout
  • 1
    Italiaanse bol
  • Voor de komkommerrolletjes met serranoham en gedroogde tomatentapenade
    1
    komkommer
  • 100 g
    gedroogde tomaten
  • 20 g
    groene olijven zonder pit
  • 4
    plakjes serranoham
  • 50 g
    pijnboompitjes
  1. Voor de quinoa met gebrande paprika
    Verwarm de oven voor op 250 graden en maak de paprika schoon. Besprenkel met wat olie en bak het 20 min af in de voorverwarmde oven. Kook ondertussen de quinoa gaar en laat afkoelen. Haal de paprika uit de oven en dek deze af met vershoudfolie voor 20 min. Hierdoor haal je het velletje makkelijk eraf.

  2. Als de quinoa is afgekoeld, breng je deze op smaak met de mayonaise, een fijn gesnipperd sjalotje, de gesneden dille en wat peper en zout naar smaak. Maak van de quinoa ovaalvormpjes met je handen. Snijd de paprika in gewenste grootte, kerf de paprika in en leg deze op de quinoa, maak het af met een klein takje dille.

  3. Voor de pompoenbruschetta met geitenkaas 
    Snijd de pompoen in blokjes van ongeveer ½ cm dik en kook deze gaar. Laat ze afkoelen en breng het op smaak met de fijngesneden bieslook, de olijfolie en wat peper en zout naar smaak. Verwarmd de oven voor op 200 graden. Snijd de Italiaanse bol in 4 plakken en bak deze 5 min af in de voorverwarmde oven. Maal in een keukenmachine de geitenkaas, kookroom en de honing tot een egaal smeersel. Smeer het plakje brood in met de geitenkaas en plaats daarop de blokjes pompoen. 

  4. Voor de komkommerrolletjes met serranoham en gedroogde tomatentapenade
    Schil met een dunschiller de komkommer in dunne slierten en dep de slierten droog. Maal in de keukenmachine de tomaten, olijven en de pijnboompitjes tot tapenade. Smeer de komkommer in met de tapenade, plaats een plakje Serranoham erop en rol de gevulde komkommer op. 

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.