Marieke Schatteleijn
Boswachter

Marieke Schatteleijn

In BinnensteBuiten neemt boswachter Marieke je het gehele jaar mee op reis door de Nederlandse natuur. Als boswachter van Staatsbosbeheer weet ze alles over vogels, dieren, paddenstoelen en bomen die je in Nederland tegenkomt. 

Over Marieke

Marieke is sinds 2010 boswachter bij Staatsbosbeheer en is verantwoordelijk voor het landgoed Elswout in Zuid-Kennemerland. Ze is overtuigd van de positieve en helende werking van de natuur op de mens. "Boswachter zijn is het mooiste beroep dat er bestaat". Wat doen de wisenten in de duinen, waar bloeit de parnassia en hoe ziet een ringslanghoop eruit? Marieke deelt haar kennis graag met de kijker. Op de vraag naar haar drie favoriete items antwoordt ze: "Zooooo, dit is moeilijk! Alles wat ik voor BinnensteBuiten opneem, gaat mij aan het hart."

Ontmoeting met de dassenfamilie

De vele (stekende) muggen negerend, wachtten we doodstil bij een dassenburcht. Het werd langzaamaan stiller en donkerder in het bos tot opeens! de eerste das zijn kop boven de grond stak. De kust was kennelijk veilig en de rest van de familie mét spelende jongen kwam naar boven. Wat een geluksmoment!

De natuur is de plek waar ik mij altijd zo thuis voel.
-Marieke Schatteleijn

Onverwachte ontmoeting met Hoornaars

Een onverwachte ontmoeting met parende en stoeiende hoornaars in het Bunderbos, wat mij betreft 1 van de mooiste bossen van ons land en dan ook nog hoornaars die stoeiend van een helling rollen. Een cadeautje! 

De wolf op de Veluwe

De beelden van jonge wolven die wat ongemakkelijk naar voorbij renndende edelherten kijken.  Een historische en unieke gebeurtenis in de Nederlandse natuur. In 2015 werd de eerste wolf sinds 150 jaar weer gezien in Nederland en in 2019 hebben een man en vrouw de eerst roedel gesticht met 5 jonge welpen. Ik heb ze zelf nog niet gezien, maar wéten dat deze grote roofdieren onze natuur weer hebben gevonden vind ik een geweldige verrijking.  

[Advertentie]

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!