Marieke Schatteleijn
Boswachter

Marieke Schatteleijn

In BinnensteBuiten neemt boswachter Marieke je het gehele jaar mee op reis door de Nederlandse natuur. Als boswachter van Staatsbosbeheer weet ze alles over vogels, dieren, paddenstoelen en bomen die je in Nederland tegenkomt. 

Over Marieke

Marieke is sinds 2010 boswachter bij Staatsbosbeheer en is verantwoordelijk voor het landgoed Elswout in Zuid-Kennemerland. Ze is overtuigd van de positieve en helende werking van de natuur op de mens. "Boswachter zijn is het mooiste beroep dat er bestaat". Wat doen de wisenten in de duinen, waar bloeit de parnassia en hoe ziet een ringslanghoop eruit? Marieke deelt haar kennis graag met de kijker. Op de vraag naar haar drie favoriete items antwoordt ze: "Zooooo, dit is moeilijk! Alles wat ik voor BinnensteBuiten opneem, gaat mij aan het hart."

Ontmoeting met de dassenfamilie

De vele (stekende) muggen negerend, wachtten we doodstil bij een dassenburcht. Het werd langzaamaan stiller en donkerder in het bos tot opeens! de eerste das zijn kop boven de grond stak. De kust was kennelijk veilig en de rest van de familie mét spelende jongen kwam naar boven. Wat een geluksmoment!

De natuur is de plek waar ik mij altijd zo thuis voel.
-Marieke Schatteleijn

Zeshonderd soorten mos

In de Coepelduynen, de smalle strook kustduinen tussen Katwijk en Noordwijk, gaat boswachter Marieke Schatteleijn op zoek naar de mossen, samen met mossenkenner Bas van Gennip. Er zijn wel zeshonderd soorten mos in Nederland, waaronder duinsterretje, vedermos, patatzak-bekermos en het uiterst zeldzame buizerdmos. 

Bekijk al het nieuws van Marieke Schatteleijn

[Advertentie]

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!