Een warme kop soep, een mooie wandeling: geluk zit in de kleine dingen. BinnensteBuiten zet voor het nieuwe jaar de geluksmakers op een rij.

De natuur in


In de zomer van 2020 doorstond Nederland verschillende hittegolven. BinnensteBuiten tipte de mooiste  zwemmeren om in af te koelen. Ook in de koudste periode van het jaar kunnen doorgewinterde natuurzwemmers er terecht voor een uiterst verkoelende nieuwjaarsduik.

Bekijk de meren

Er is altijd een goede reden om je wandelschoenen aan te trekken. Of het je nou gaat om een frisse neus, het lozen van kerstkilo's, een goed gesprek of begrijpelijke koudwatervrees. Met vijf uiteenlopende routes voor de snelle wandelaar heb jij hoe dan ook je doel bereikt.

Bekijk de wandelingen

Snel en lekker


Urenlang in de keuken doorbrengen net na de feestdagen? Nee dankjewel. Wie na het bereiden van meerdere driegangendiners toe is aan een gezonde, verwarmende én snelle maaltijd komt al snel op soep uit. Met voldoende kliekjes in huis hoef je niet eens meer naar de supermarkt.

Bekijk de recepten

Vogels overal


In 2020 sloeg Nederland massaal aan het vogelen. Vanuit het thuiskantoor zagen we in het voorjaar de mezen hun nestjes bouwen en in het najaar spreeuwen, boerenzwaluwen en zanglijsters naar andere oorden trekken. Vogelaar Camilla Dreef neemt in Uitvogelen met Camilla beginnende vogelaars aan de hand en richt haar verrekijker iedere maand op een andere vogel. Wordt 2021 jouw vogeljaar?

Bekijk Uitvogelen met Camilla

Spot jij ze liever dichtbij huis? Kijk dan eens wat je in de tuin of op het balkon onder handen kan nemen. Met sfeervolle winterbloeiers en een verlaat kerstdiner voor kwetterende standvogels is je buitenruimte het hele jaar door het decor van een boeiende natuurdocumentaire. 

Bekijk de tuin- en balkontips