Oude bossen, uitgestrekte heide en moerasgebieden: Nederland heeft het allemaal.

Hoog in de bomen

De Drentse Hondsrug is een van de hoogste plekken van Nederland. Deze wandeling is net een schilderij, waarbij je tussen de boomtoppen kunt lopen. Perfect in de herfst, want je ziet de kleuren van het seizoen van heel dichtbij veranderen.

Bekijk de wandeling

Wandelen in Westerwolde

Schotse hooglanders en een kudde heideschapen: prachtige dieren die je zo maar eens tegen kan komen in het natuurgebied Westerwolde. Draai rond in het kleinste theater van Nederland en kijk uit over de heide. Je hoeft niet in de koud te staan want er is genoeg te zien, dus waar wacht je nog op.

Bekijk de wandeling

Vogelparadijs Oostvaardersplassen

Op deze route staat een mooie vogeluitkijkhut met twee verdiepingen. De Oostvaardersplassen is de uitgelezen plek waar jij op een heerlijke herfstdag uit kunt kijken over het vogelrijke moerasgebied. Neem ook je verrekijker mee, want je loopt ook langs een bekende uitkijkplek voor vogelaars!

Bekijk de wandeling

Historisch bos

Boommarters, ree├źn, vossen, egels en eekhoorns: je kunt ze allemaal tegenkomen in het mastbos in Breda. Geniet van de heide en wandel tussen de eeuwenoude bomen. Op een winterdag heb je de grootste kans om een ree tegen te komen, dus houd je ogen goed open!

Bekijk de wandeling

Wandeling naar Fort Rijnauwen

Een spannende herfstwandeling maken met de familie? Vanuit het centrum van Utrecht loop je binnen een uur naar Fort Rijnauwen. Loop de speur- en beleefroute en hoor de afgevallen bladeren onder je voeten kraken. Een magisch en spannend sfeertje!

Bekijk de wandeling