Een prachtig Hollands plaatje: grazende koeien in de wei. BinnensteBuiten kent koeien in alle soorten en maten. Van Dexter mini-koe tot massieve Schotse hooglander, ze voelen zich hier allemaal thuis.

Snoezige mini-koeien in Wehl

Dexter runderen zijn een slag kleiner dan de doorsnee melkkoe. Veehouder Nico en fruitteler Annemiek waren dan ook op slag verliefd! Aaibaar, knuffelig en zo mak als een… mini-koe. Je snapt direct waarom ze er inmiddels 40 exemplaren hebben rondlopen. 

Bekijk de video

Schotse hooglanders in het Groningse Opende

Geen alledaags vee: de stoere Schotse Hooglanders en Hereford koeien van boer Ymkje en Yelwin. Ze doen aan ‘slow boeren’ en geven hun vee de tijd om in een kleine kudde op te groeien. Win-win voor een beetje leuk leven eneerlijk stuk vlees op je bord. 

Bekijk de video

Limousins werken samen met vogels in Noord-Holland

Het Varkensland is een natuurgebied met eilandjes net boven Amsterdam. In de zomer een waar vogelparadijs en dat is te danken aan de Limousins van boer Peter! Deze prachtige roodbruine koeien grazen erop los en daardoor keren er jaarlijks diverse vogelsoorten terug. 

Bekijk de video

Vrije koeien in Lettele

Het hele jaar kunnen ze lekker naar buiten: de vrije IJsselkoeien van bio-boeren Rick en Arjuna. Ze verwerken melkproducten en geven de koeien de ruimte om ook ‘s winters buiten te staan. Kijk mee hoe deze koeien bescherming vinden in het bos: een mooi gezicht! 

Bekijk de video

Black Angus in het Twentse Reggedal

Een gebied waar koeien en mensen samen zijn: het Enters Reggedal. De loslopende Black Angus-runderen en heideschapen zorgen voor natuurlijk beheer van het gebied. Zo blijft het netjes en kunnen koeien zich uitleven!

Bekijk de video