Schaatsen op natuurijs

Wil je de ijzers onderbinden? Het is nu vanwege corona anders dan anders. Hou het lokale nieuws goed in de gaten, blijf op afstand en schaats dichtbij huis. Veel natuurgebieden en plassen zijn afgesloten vanwege verwachte schaatsdrukte. Bekijk ze daarom hier veilig en warm vanaf de bank.

Winters duingebied

Dit diverse duingebied heeft alles in huis! Ook niet voor niets uitgeroepen tot één van de drie mooiste natuurgebieden van Nederland. Met een indrukwekkende geschiedenis die teruggaat naar de Tweede Wereldoorlog. 

Bekijk de video

5 februari 2019 | Hollandsche Duinen Noordwijk

Spoorzoeken in de Oostvaarderseplassen

Ook in 2018 sneeuwt het en worden de Oostvaardersplassen prachtig wit. Boswachter Marieke trekt het gebied in en gaat spoorzoeken en hoort van haar collega boswachter hoe dieren zich voorbereiden op de kou.  

Bekijk de video

29 januari 2018 | Sporen in de sneeuw

Limburgse bevers

Het Schuitwater is een nat en moerassig natuurgebied in Limburg waar veel bevers en dassen leven. In de winter zet de bever zijn tanden in boomschors en dat is goed te zien! Je kan hier ook prachtig wandelen. 

Bekijk de video 

Beversporen in het Schuitwater | 7 maart 2017

Friese meren en bossen

Denk je aan Friesland, dan denk je aan de Elfstedentocht. Boswachter Marieke zoekt het hogerop en ziet behalve de grote wateren ook reeën en damherten in de minder bekende bossen op dit landgoed.  

Bekijk de video
 

24 januari 2017 | Marieke in Oranjewoud

Watermolens in het Leudal

Boswachter Marieke gaat op safari in Limburg in het Leudal. Een prachtig gebied met beekjes en een oude watermolen, want door het hoogteverschil stroomt het aardig door. Het moet behoorlijk vriezen, wil het ijs hier vat op krijgen!

Bekijk hier de video

12 september 2016 | Marieke in het Leudal

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!