Van creatief ontwerpersduo tot passioneel wilgenvlechter. Deze vijf inspiratiebronnen halen het beste in je naar boven.

Tresi zorgt voor brood op de plank

Tresi is een spirituele vrouw die haar hart volgt. Zeven jaar geleden komt ze op het idee om een voedselcentrum op te zetten voor minderbedeelden. Met ruim 120 vrijwilligers zet ze zich nog steeds vol overgave in. 

Lees meer

Ouders starten innovatieve zorgboerderij

Annina en Jean-Marie hebben van hun landgoed Nuwenhuys een fijne plek gemaakt waar hun zoon Philip een goed leven leidt. Philip heeft een zware beperking en intensieve begeleiding nodig en is ook een grote inspiratie voor zijn ouders.  

Lees meer 

Waar een wilg is, is een weg!

Jac vlecht ruim twintig jaar wilgententen tot manden en tuinornamenten. Vrijwilligers afkomstig van het naburige AZC krijgen van Jac het ambacht geleerd. Samen vlechten ze acht natuurlijke moestuinbakken van snoeiafval voor in de BinnensteBuiten Moestuin.

Lees meer 

Hoe maak je design van overgebleven textiel?

Ontwerpersduo Ratna en Pascal maken schooltassen, shoppers en etuis van overgebleven textiel en zeil. Een sociale onderneming, want ze werken met vrijwilligers die de taal willen leren of contacten willen opdoen om weer een stap verder te komen in hun werkervaring.

Lees meer 

Zo maak je de stad groener

Praten over duurzaamheid is één ding, maar er iets mee doen, dat is een tweede. De Rotterdamse Berend en Raymond doen dat. Ze hakken het klimaatprobleem in stukjes en maken de stad socialer en groener door samen geveltuintjes aan te leggen.  

Lees meer