De zomer is officieel van start! Dat betekent ijs, frisse salades en koude drankjes en natuurlijk ook: aardbeien! Want welk fruit past nou beter bij de zomer dan ja wel, het 'zomerkoninkje'. We zetten 6 favorieten recepten met aardbei voor je op een rij, als dat niet smullen wordt!
Mini pavlova's met room, honing en verse aardbeien | Recept: Ramon Brugman

Mini pavlova's met room, honing en verse aardbeien

Chef-kok Ramon Brugman maakt deze zoete lekkernij: mini pavlova's met room, honing, pistachenootjes en uiteraard heerlijke Hollandse aardbeien. 

Bekijk het recept

Sorbetijs van aardbeien met crème anglaise

Crème anglaise: een verrukkelijke crème met verse vanille die je kent van desserts zoals crème brûlée. Onze chef Rosah maakt er een klassiek dessert van met sorbetijs van aardbeien, een spannende granaatappel melasse en een kunstig suikerwerkje. Dat wordt heerlijk genieten tijdens een zwoele zomeravond! 

Bekijk het recept
Maaltijdsalade met groene asperges

Maaltijdsalade met aardbeien en groene asperges

Chef-kok Sharon de Miranda maakt een betaalbare maaltijdsalade met gegrilde groene asperges en daarbij een koude soep van komkommer en avocado. De aardbeien maken de salade helemaal af!

Bekijk het recept

Vanilleroomijs met granaatappel

Culinair schrijver Nadia Zerouali maakt met boerenijs een heerlijke traktatie met granaatappel en aardbei. Lik je vingers af bij deze zomerse smulpartij. 

Bekijk het recept

Magnolia-aardbei en lycheesorbet

Wil je iets bijzonders serveren tijdens je zomerse diner? Bekijk dan deze heerlijke magnolia-aardbei en lycheesorbet, van chef-kok Leon Mazairac. 

Bekijk het recept

Açaibowl met rawnola

Ontbijt als een koning! Sharon maakt een heerlijke açaibowl met rawnola, cacaonips én zelfgemaakte mueslirepen. De zomerkoninkjes maken dit royale ontbijt helemaal compleet. 

Bekijk het recept