Recept: Maaltijdsalade met groene asperges

26 september 2016
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Maaltijdsalade met groene asperges

Chef-kok Sharon de Miranda maakt een betaalbare maaltijdsalade met gegrilde groene asperges en daarbij een koude soep van komkommer en avocado.

4 personen

Ingrediënten voor Maaltijdsalade met groene asperges

Ingrediënten maaltijdsalade: 

  • 200 gram groene asperges
  • 100 gram geitenkaas
  • 100 gram aardbeien
  • 2 dl Balsamico azijn
  • 70 gram kristalsuiker
  • 200 gram rucola
  • 200 gram spelt (voorgekookt)
  • 1 rode ui
  • Olijfolie

Ingrediënten soep:

  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosje koriander
  • 20 gram gember
  • Peper/zout
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 2 dl water

Water

  • 4 handjes verse boerenkool
  • 8 aardbeien
  • 5 dl kokoswater

 

 

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

 

Aan de slag

  1. 1

    Verhit een grillpan en besprenkel de asperges met wat olijfolie. Gril de asperges ongeveer 4 minuten tot ze beetgaar zijn. Houd de asperges hierbij wel in beweging.

  2. 2

    Kook de Balsamico azijn in een steelpannetje samen met de suiker. Kook dit tot 1/3 in en laat het afkoelen tot een mooie stroop.

  3. 3

    Kook de spelt volgens de verpakking gaar en giet het af. 

  4. 4

    Snij de rode ui in halve ringen, maak de aardbeien schoon en snij deze door vieren. Was de rucola en snij de geitenkaas in kleine blokjes van ongeveer een halve cm dik. Als alle ingrediënten klaar zijn meng je dit met een scheutje olijfolie en wat zout naar smaak door elkaar. 

  5. 5

    Halveer de avocado, verwijder de pit en de schil en doe het vruchtvlees van de avocado in een  hoge kom of keukenmachine. Snij de komkommer in kleine stukjes en voeg deze toe aan de avocado samen met 1 teentje knoflook, half bosje koriander, gember, yoghurt, het water en wat zout naar smaak en pureer dit tot een mooie soep.

  6. 6

    Rasp de schil van de limoen en knijp het sap van de limoen in de soep uit. Roer het goed door.

  7. 7

    Maak de smoothie: pureer alle ingrediënten met een staafmixer/blender/keukenmachine fijn.

  8. 8

    Giet de soep in de kommen, garneer met wat verse korianderblaadjes en besprenkel de salade met de balsamicosiroop. Serveer uit met de smoothie.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter