3 minuten

Magnolia-aardbei en lycheesorbet

In Culemborg ontmoet chef-kok Leon Mazairac ‘fruitslagers’ Emile en Tom. Zij gaan met hun siropen de strijd aan met de frisdrankindustrie. Oprichter Emile: “Het is bizar dat frisdranken, die voor het grootste deel uit water bestaan, over de hele wereld worden getransporteerd, terwijl we hier in Nederland fantastisch water hebben. Al die transporten, verpakkingsmaterialen: zonde!” Bovendien maken ze de siropen van ‘gered’ fruit en van overschotten van boeren. Emile: “We zijn geen ‘afvalfruitverwerkers’; het gaat verder dan dat. We gaan in gesprek waarom die overschotten zijn ontstaan en denken mee over een oplossing. Met onze siroop willen we het systeem helpen veranderen.” Leon laat zich deze nieuwe frisdranken goed smaken en maakt er iets lekkers mee!
Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Gebak

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 1
    bakje aardbeien
  • 2 dl
    magnoliasiroop
  • 1 el
    rozenwater
  • 1 el
    honing
  • 2
    stronken rabarber
  • lycheesorbet
  1. Pocheer de rabarber zacht in een deciliter magnoliasiroop tot deze beetgaar is.

  2. Kook een deciliter siroop van magnolia in met rozenwater en de honing.

  3. Marineer de gesneden aardbeien hierin.

  4. Serveer met een bolletje lycheesorbet.

  5. Werk het gerecht af met wat losse stukje rabarber en magnoliablad.

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.