De chefs van BinnensteBuiten draaien overuren en jullie slaan massaal aan het koken! Dit zijn de vijf favoriete recepten van mei. Welk gerecht ga jij maken?

Vlotte ovenschotel met groente en gehaktballetjes

Deze heerlijke ovenschotel zet je binnen no-time op tafel. Voor onze chef Sharon is de ovenschotel pas af als er een goede laag geraspte kaas overheen gaat. Laat die kaas maar smelten!

Bekijk het recept

Merguez worstjes, rode koolsalade en aardappelmousseline

Pak uit met dit Noord-Afrikaanse gerecht in een Hollands jasje. Voor onze chef Ramon maakt het gerecht met gebakken bloemkool en een heerlijke smeuïge aardappelmousseline.

Bekijk het recept

Oosterse kokoskip met zoetzure komkommer

Bij Ramon thuis is dit gerecht een echte favoriet. De kinderen van onze chef likken hun vingers er bij af. Het leuke aan dit gerecht: het is super snel klaar en zit vol met groenten!

Bekijk het recept

Rijst met gamba's en zeevruchten

Dit Aziatische gerecht is een ware traktatie. Sharon flambeert gamba’s in cognac en laat deze sudderen in limoenbladeren. Ze maakt het af met gebakken rijst met zeevruchten en groenten.

Bekijk het recept

Vegan vrijheidssoep harira & kaasloempia's

De vrijheid moeten we vieren! Nadia maakt daarom de vegan harira soep. Deze soep is een typisch Marokkaans gerecht op basis van tomaten en linzen. Het is gevuld met pittige kruiden zoals ras el hanout, kaneel en kurkuma.

Bekijk het recept