7 minuten

Merguez worstjes, rode koolsalade en aardappelmousseline

Een Noord-Afrikaans gerecht in een Nederlands jasje! Onze chef Ramon maakt gebakken bloemkool met merguez worstjes, een boterzachte aardappelmousseline en frisse rode koolsalade.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de gebakken bloemkool en merguez worstjes
    1
    bloemkool
  • 1
    ui
  • 2
    tenen knoflook
  • 8
    merguez worstjes
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • Voor de aardappelmousseline
    600 g
    kruimige aardappels
  • 2 el
    boter
  • 100 ml
    crème fraîche
  • 100 ml
    melk
  • 1
    mespunt nootmuskaat
  • Voor de rode koolsalade
    1/2
    rode kool
  • 100 ml
    azijn
  • 50 g
    witte basterdsuiker
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • 100 g
    amandelschaafsel
  • Topping
    100 g
    gepelde pistachenootjes
  • 1
    doosje sprouts
  • Benodigdheden
    koekenpan
  • pan
  • stamper
  • platte schaal
  1. Schil de aardappels en zet ze in koud water op het vuur. Begin met de rode kool salade, snijd de rode kool in dunne slierten. Dit kan bijvoorbeeld met een mandoline. Leg de kool in een platte schaal. Giet de azijn over de rode kool en schep hier wat suiker bij. Schenk hier ook nog wat olijfolie overheen en roer alles door de rode kool. Rooster de amandeltjes in een koekenpan en strooi ze over de salade heen.

  2. Maak de bloemkool alvast schoon. Verdeel de bloemkoolroosjes in kleine stukjes. Giet de aardappelen af en stoom ze nog even in de pan. Stamp de aardappels tot een puree. Voeg hier boter, crème fraîche, melk en nootmuskaat aan toe. Roer het om tot een gladde massa.

  3. Snijd de ui en tenen knoflook fijn. Verwarm een koekenpan. Haal de vleesvulling uit de worstjes en bak dit aan. Voeg ook de uien en de knoflook toe. Giet het vet van de worstjes af in een apart bakje.

  4. Doe het vet van de worstjes in een koekenpan en voeg hier de roosjes bloemkool aan toe. Bak deze gaar. Voeg de worstenvulling toe.

  5. Werk alvast de rode koolsalade af met de amandelen. Doe de aardappelpuree op een plateau en vul deze met het mengsel van bloemkool en merguez worstjes. Snijd eventueel nog de pistachenootjes in stukken en strooi deze over het gerecht.

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.