Aardappelovenschotel met wijting en garnalen
Sharon maakt een heerlijke aardappelovenschotel met Hollandse garnalen en wijting. Daarbij serveert ze een smoothie met spinazie, banaan en gember.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1 kgkruimige aardappelen
-
400 gwijtingfilet
-
100 gHollandse garnalen
-
250 gcrème fraîche
-
100 ggeraspte kaas
-
1courgette
-
2preien
-
1bosje dille
-
•roomboter
-
•peper en zout
-
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Smeer een ovenschaal in met wat boter.
-
Snij de wijting in stukken van ongeveer 4 cm en plaats deze op de bodem van de ovenschaal.
-
Snij het bosje dille fijn en meng dit met de helft van de crème fraîche én wat peper en zout naar smaak. Smeer dit mengsel uit over de wijting en strooi de Hollandse garnalen erover.
-
Snij de prei in stukken van ongeveer 2 cm dik en bak deze 2 minuten in een koekenpan met wat roomboter. Verspreid vervolgens de gebakken prei in de ovenschaal.
-
Snij de courgette in dunne plakken van ongeveer een halve cm dik en bak deze kort (ca. 1 minuut) in een koekenpan.
-
Stamp de aardappels fijn en roer de overige crème fraîche erdoor.
-
Plaats eerst de courgette in de ovenschaal en vervolgens de aardappelpuree. Smeer de aardappelpuree goed uit en strooi er als laatste de geraspte kaas over.
-
Bak de ovenschotel 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Eet smakelijk!