Macaroni-ovenschotel met pruimen
Sharon de Miranda heeft een heleboel talenten, maar een van de meest bijzondere is wel dat ze de vreemdste combinaties in gerechten weet te bedenken. Dingen waarvan je vooraf niet denkt dat ze bij elkaar passen. Dus schrik niet als er een ovenschotel met macaroni, kaas, tonijn en pruimen op het menu staat, zoals vandaag. Het ziet er wellicht vreemd uit, maar het wordt superlekker.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
500 gmacaroni
-
400 gtonijn uit blik
-
3paprika's
-
2tomaten
-
2rode uien
-
2teentjes knoflook
-
8gedroogde pruimen
-
2 tlgedroogde oregano
-
6eieren
-
250 ggeraspte kaas
-
2bouillonblokjes
-
•Madame Jeanette naar smaak
-
1bosje platte peterselie
-
1bosje bos ui
-
1bakbanaan
-
1komkommer
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Kook de macaroni gaar volgens de verpakking. Als het gaar is spoel je het koud en laat je het goed uitlekken.
-
Snij de tomaten en de paprika’s in blokjes, snipper het uitje, hak de peterselie en snij de pruimen klein. Lek de tonijn uit.
-
Verhit een koekenpan en fruit de knoflook, ui, oregano, madame Jeanette naar smaak, tomaten en de paprika’s. Voeg als laatste de tonijn er aan toe samen met de bouillonblokjes en bak alles op een laag vuurtje voor ongeveer 5 minuutjes.
-
Kluts ondertussen de eieren schuimig.
-
Nu meng je alles door elkaar, de gekookte macaroni, gebakken tonijn, de gesneden pruimen, de helft van de geklutste eieren en de helft van de geraspte kaas.
-
Neem een grote oven schaal en vet deze goed in. Plaats het mengsel in de ovenschaal bestrooi dan de rest van de kaas erover en de overige geklutste eieren.
-
Bak de macaroni schotel 20 tot 30 minuten af in de voorverwarmde oven. Tot dat de eieren gestold zijn.
-
Als de schotel klaar is snij je de bosui zo fijn mogelijk en strooi je deze erop.
-
Bak de bakbanaan en snij de komkommer.
-
Serveer de macaronischotel met gebakken bakbanaan en komkommer uit!
- Eet smakelijk!