7 minuten

Bloemkool ovenschotel

Heerlijk voor de koudere dagen. Chef-kok Sharon de Miranda maakt een heerlijke bloemkoolovenschotel met vegetarische spekjes en kaas. Krijg jij al trek?
Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 1 kg
    kruimige aardappelen
  • 100 g
    crème fraîche
  • 1 dl
    kookroom
  • 1
    bloemkool
  • 1 el
    kerriepoeder
  • 1
    ui
  • 250 g
    cherrytomaten
  • 2 tenen
    knoflook
  • 200 g
    gerookte vegetarische spekjes
  • 150 g
    geraspte kaas
  • zout en peper
  1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Kook ze in ongeveer 20 minuten gaar en giet het water af. Stamp de aardappels fijn en meng met de kookroom, crème fraîche en een snufje zout en peper. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Snijd de bloemkoolroosjes van de bloemkool, bewaar het bladgroen en de stronk. Breng een grote pan met water aan de kook om de bloemkoolroosjes in te blancheren. Zodra de roosjes beginnen te koken haal je ze uit de pan en doe je ze in een schaal met koud water. (Zet het vuur uit, maar laat de pan met water staan.)

  3. Ondertussen snipper je de ui en hak je de tenen knoflook fijn. Snijd de stronk van de bloemkool in kleine stukjes. Bak de ui en knoflook in de olijfolie. Halveer de cherrytomaatjes. Voeg de stronk van de bloemkool en de kerriepoeder toe. Bak de spekjes mee. Voeg de cherrytomaten toe en bak kort mee. Doe de bloemkoolroosjes erbij. 

  4. Doe de geblancheerde bloemkoolroosjes en spekjes met tomaten in een ovenschaal. Schep de aardappelpuree er overheen. Strooi de geraspte kaas over de ovenschotel. Bak de ovenschotel 15 minuten af in de voorverwarmde oven.

  5. Snijd ondertussen het groen van de bloemkool fijn en blancheer dit kort in het gekookte water. Als de ovenschotel klaar is, verdeel je het groen over de ovenschotel!

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.