Aardappelovenschotel met vegetarisch gehakt

packshot
7 min
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
473 personen
Sharon maakt een makkelijke, maar feestelijke maaltijd: een aardappelovenschotel met vegetarisch gehakt, geserveerd met rode kool.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 800 g
    aardappels (vastkokend)
  • 300 g
    vegetarisch gehakt
  • 1
    winterpeen
  • 1
    prei
  • 1
    appel
  • 1 teentje
    knoflook
  • 1 bosje
    platte peterselie
  • snufje
    nootmuskaat
  • 1 tl
    kerriepoeder
  • 1 el
    groentebouillon
  • 1 el
    rozijnen
  • 200 ml
    kookroom
  • 150 g
    geraspte kaas
  • 500 g
    rode kool (1 halve)
  • 200 g
    geitenkaas
  • olijfolie
  • 1 el
    balsamicoazijn
  • handje
    walnoten
  • Benodigdheden
    ovenschaal

Bereiding

  1. 1

    Schil en kook de aardappelen gaar, giet af en laat het afkoelen en snij er plakjes van (ongeveer ½ cm dik). Verwarm de oven voor op 200 graden. 

  2. 2

    Verhit een ruime koekenpan en bak hierin het vegetarische gehakt ongeveer 2 min. Voeg de kerriepoeder en de groentebouillon toe. Snij de prei in ringen en was deze goed schoon onder koud stromend water. Hak de knoflook fijn en snij de appel en wortels is kleine blokjes (ongeveer ½ cm). Bak de stukjes wortels 3 minuten mee en verwijder de pan van het vuur. Hak de peterselie fijn en roer het door het gehaktmengsel, samen met de blokjes appel en de rozijnen. 

  3. 3

    Neem een ovenschaal en verdeel de helft de aardappelschijfjes op de bodem, verdeel het gehaktmengsel erover en vervolgens de overige aardappelschijfjes. Schenk de kookroom erop en verdeel de geraspte kaas erover. Bak de ovenschotel 20 minuten af in de voorverwarmde oven. 

  4. 4

    Snij de rode kool in reepjes. Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak ze kookzacht in ongeveer 3 min. Blus het af de 1 el balsamicoazijn. Doe de rode kool vanuit de pan in een saladeschaal en maak het af met de geitenkaas en walnoten. 

  5. 5

    Haal de ovenschotel uit de oven en strooi er een beetje nootmuskaat op. 

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!