Aardappelovenschotel met vegetarisch gehakt
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
800 gaardappels (vastkokend)
-
300 gvegetarisch gehakt
-
1winterpeen
-
1prei
-
1appel
-
1 teentjeknoflook
-
1 bosjeplatte peterselie
-
•nootmuskaat
-
1 tlkerriepoeder
-
1 elgroentebouillon
-
1 elrozijnen
-
200 mlkookroom
-
150 ggeraspte kaas
-
500 grode kool (1 halve)
-
200 ggeitenkaas
-
•olijfolie
-
1 elbalsamicoazijn
-
•walnoten
-
Benodigdheden•ovenschaal
-
Schil en kook de aardappelen gaar, giet af en laat het afkoelen en snij er plakjes van (ongeveer ½ cm dik). Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Verhit een ruime koekenpan en bak hierin het vegetarische gehakt ongeveer 2 min. Voeg de kerriepoeder en de groentebouillon toe. Snij de prei in ringen en was deze goed schoon onder koud stromend water. Hak de knoflook fijn en snij de appel en wortels is kleine blokjes (ongeveer ½ cm). Bak de stukjes wortels 3 minuten mee en verwijder de pan van het vuur. Hak de peterselie fijn en roer het door het gehaktmengsel, samen met de blokjes appel en de rozijnen.
-
Neem een ovenschaal en verdeel de helft de aardappelschijfjes op de bodem, verdeel het gehaktmengsel erover en vervolgens de overige aardappelschijfjes. Schenk de kookroom erop en verdeel de geraspte kaas erover. Bak de ovenschotel 20 minuten af in de voorverwarmde oven.
-
Snij de rode kool in reepjes. Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak ze kookzacht in ongeveer 3 min. Blus het af de 1 el balsamicoazijn. Doe de rode kool vanuit de pan in een saladeschaal en maak het af met de geitenkaas en walnoten.
-
Haal de ovenschotel uit de oven en strooi er een beetje nootmuskaat op.
- Eet smakelijk!