3 minuten
Aardappelpuree met geitenkaas en koteletten
Chef-kok Sharon de Miranda maakt een heerlijk oud-Hollands gerecht van aardappelpuree met geitenkaas, spinazie en koteletten.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
+-200 gjonge geitenkaas
-
300 gkruimige aardappelen
-
4koteletten
-
•platte peterselie
-
100 gspinazie
-
40 ggeitenboter/boter
-
•peper en zout
-
Begin met het schillen van de aardappelen, was ze schoon en kook ze ongeveer 7 minuten tot ze gaar zijn.
-
Smelt de boter in de pan en bak de koteletten aan beide kanten ongeveer 2 minuten. Ondertussen snijd je de spinazie en de peterselie fijn.
-
Als de koteletten bijna klaar zijn voeg je de peterselie toe. Verwijder vervolgens de pan van de warmte bron.
-
Giet de aardappelen af en stamp ze vervolgens met een aardappelstamper fijn.
-
Stamp de jonge geitenkaas erdoor en roer de spinazie erbij. Maak het gerecht af met wat peper en zout naar smaak.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.