3 minuten

Aardappelpuree met geitenkaas en koteletten

Chef-kok Sharon de Miranda maakt een heerlijk oud-Hollands gerecht van aardappelpuree met geitenkaas, spinazie en koteletten. 

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • +-200 g
    jonge geitenkaas
  • 300 g
    kruimige aardappelen
  • 4
    koteletten
  • platte peterselie
  • 100 g
    spinazie
  • 40 g
    geitenboter/boter
  • peper en zout
  1. Begin met het schillen van de aardappelen, was ze schoon en kook ze ongeveer 7 minuten tot ze gaar zijn. 

  2. Smelt de boter in de pan en bak de koteletten aan beide kanten ongeveer 2 minuten. Ondertussen snijd je de spinazie en de peterselie fijn. 

  3. Als de koteletten bijna klaar zijn voeg je de peterselie toe. Verwijder vervolgens de pan van de warmte bron. 

  4. Giet de aardappelen af en stamp ze vervolgens met een aardappelstamper fijn. 

  5. Stamp de jonge geitenkaas erdoor en roer de spinazie erbij. Maak het gerecht af met wat peper en zout naar smaak.

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda