Zoete aardappeltortilla met krokant gebakken spekjes en geitenkaas
Chef-kok Sharon de Miranda maakt een heerlijke Spaanse aardappeltortilla. Maar dan net even anders. Met zoete aardappelen, gerookte spekblokjes en geitenkaas. Daarnaast maakt Sharon een verse smoothie van banaan en spinazie. Echt een fiesta!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de tortilla600 gzoete aardappelen
-
1ui
-
2 tenenknoflook
-
1 tlgedroogde oregano
-
1 tlchili vlokken
-
•olie
-
5eieren
-
•zout
-
250 ggerookte spekblokjes
-
200 ggeitenkaas bolletjes
-
50 grucola
-
4 elahornsiroop
-
Voor de smoothie1banaan
-
100 gspinazie
-
200 mlwater
-
6dadels
-
1 tlchiazaadjes
-
Schil en snijd de zoete aardappelen in kleine blokjes van ongeveer 1 cm groot. Snipper de ui en hak de tenen knoflook fijn.
-
Verwarm een koekenpan met een scheutje olie en fruit hierin de knoflook en ui glazig. Voeg de zoete aardappels toe en bak het in ongeveer 10 min zachtjes gaar.
-
Ondertussen klop je de eieren los met de oregano, chilivlokken en een snufje zout in een ruime kom. Als de zoete aardappelen gaar zijn, voeg je het eiermengsel toe en roer goed door.
-
Bak de tortilla op een lage stand met de deksel op de pan voor ongeveer 10 minuten. Ondertussen bak je de spekblokjes in een andere koekenpan goudbruin.
-
Snijd ondertussen de dadels in stukjes. Keer de tortilla om en bak nog ongeveer 5 minuten.
-
Voor de smoothie: voeg een banaan samen met spinazie, water en dadels toe aan de blender. Voeg als laatste chiazaadjes toe. Mix alles in de blender en klaar is je smoothie.
-
Haal de tortilla uit de pan, snijd het in puntjes en plaats op een groot bord. Maak het af met de krokant gebakken spekblokjes, een beetje geitenkaas, paar blaadjes rucola en 1 el ahornsiroop.
- Eet smakelijk!