4 minuten

Aardappelsalade met basilicummayonaise, eiersalade en zoetzure uien

Met dit recept zit je altijd goed! Chef-kok Ramon Brugman maakt een heerlijke aardappelsalade met frisse vinaigrette, ingelegde balsamico-uitjes en een romige basilicummayonaise.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de aardappelsalade:
    500 gr
    krieltjes
  • 150 ml
    olijfolie
  • 50 ml
    azijn
  • 1 el
    mosterd
  • 1 tl
    suiker
  • 1/2 bosje
    bieslook
  • zout en peper
  • Voor de uien:
    4
    sjalotten
  • 1 el
    suiker
  • 100 ml
    aceto balsamico azijn
  • zout
  • 1
    eidooier
  • Voor de mayonaise:
    15 blaadjes
    basilicum
  • 1 el
    azijn
  • 1/2 tl
    mosterd
  • 200 ml
    zonnebloemolie
  • sap van een halve citroen
  • zout
  • Voor de eiersalade:
    2
    gekookte eieren
  • 2 el
    basilicummayonaise (zelf gemaakt)
  1. Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Snijd de krieltjes in dunne plakken en kook net aan gaar. Giet af en laat afkoelen.

  2. Snijd de sjalotten in ringen. Doe alle ingrediënten in een steelpan en kook tot er bijna geen vocht meer over is. Laat afkoelen.

  3. Doe de olijfolie, azijn, mosterd, suiker, zout en peper in een potje met deksel en schud tot een vinaigrette. Snijd de bieslook fijn. 

  4. Meng de aardappels met wat fijngesneden bieslook en een paar lepels van de vinaigrette.

  5. Doe de basilicum, de eidooier, de azijn en de mosterd in een hoge beker en mix met de staafmixer.

  6. Blijf mixen terwijl je langzaam de olie toevoegt. Als de mayonaise dik genoeg is roer je er nog het sap van de citroendoorheen. Breng op smaak met zout.

  7. Pak een ijzeren ring en leg deze op het midden van het bord. Voeg een flinke lepel aardappels toe en druk goed aan. 

  8. Verwijder de ring en leg twee lepels eiersalade op de aardappels. Verdeel ten slotte de mayonaise en uitjes over het gerecht. Eet smakelijk!

  9. Geniet van je heerlijke aardappels!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Ramon Brugman maakt kipnuggets