
Aardappelsalade met basilicummayonaise, eiersalade en zoetzure uien
Met dit recept zit je altijd goed! Chef-kok Ramon Brugman maakt een heerlijke aardappelsalade met frisse vinaigrette, ingelegde balsamico-uitjes en een romige basilicummayonaise.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de aardappelsalade:500 grkrieltjes
-
150 mlolijfolie
-
50 mlazijn
-
1 elmosterd
-
1 tlsuiker
-
1/2 bosjebieslook
-
•zout en peper
-
Voor de uien:4sjalotten
-
1 elsuiker
-
100 mlaceto balsamico azijn
-
•zout
-
1eidooier
-
Voor de mayonaise:15 blaadjesbasilicum
-
1 elazijn
-
1/2 tlmosterd
-
200 mlzonnebloemolie
-
•sap van een halve citroen
-
•zout
-
Voor de eiersalade:2gekookte eieren
-
2 elbasilicummayonaise (zelf gemaakt)
-
Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Snijd de krieltjes in dunne plakken en kook net aan gaar. Giet af en laat afkoelen.
-
Snijd de sjalotten in ringen. Doe alle ingrediënten in een steelpan en kook tot er bijna geen vocht meer over is. Laat afkoelen.
-
Doe de olijfolie, azijn, mosterd, suiker, zout en peper in een potje met deksel en schud tot een vinaigrette. Snijd de bieslook fijn.
-
Meng de aardappels met wat fijngesneden bieslook en een paar lepels van de vinaigrette.
-
Doe de basilicum, de eidooier, de azijn en de mosterd in een hoge beker en mix met de staafmixer.
-
Blijf mixen terwijl je langzaam de olie toevoegt. Als de mayonaise dik genoeg is roer je er nog het sap van de citroendoorheen. Breng op smaak met zout.
-
Pak een ijzeren ring en leg deze op het midden van het bord. Voeg een flinke lepel aardappels toe en druk goed aan.
-
Verwijder de ring en leg twee lepels eiersalade op de aardappels. Verdeel ten slotte de mayonaise en uitjes over het gerecht. Eet smakelijk!
- Geniet van je heerlijke aardappels!
