4 minuten

Plantaardige romige aardappelsalade met ravigotesaus en kibbeling

Plantaardige vis! Is dat wel lekker? Onze chef-kok Ramon Brugman vraagt het zich hardop af en gaat langs bij twee plantaardige vismakers op Urk. Ramon maakt er een lekker bordje van voor de lunch met plantaardige aardappelsalade, kibbeling en zelfgemaakte ravigotesaus. 

Gerecht Vegan
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Lunch

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 2
  • (plantaardige) kibbeling
  • Voor de aardappelsalade
    300 gr
    krieltjes
  • 2
    gekookte eieren
  • 1
    witlof
  • 1
    rode ui
  • 12
    mini tomaatjes
  • 3
    stengels lente-ui
  • 2
    takken dille
  • 10
    takjes bieslook
  • 1 tl
    mosterd
  • 3 el
    olie
  • 0,5
    citroen
  • 1
    handje veldsla
  • zout en peper
  • voor de ravigotesaus
    1
    kleine ui
  • 250 gr
    mayonaise
  • 1 el
    kappertjes
  • 2
    takken dragon
  • 8
    stengels bieslook
  • 2
    takjes peterselie
  • zout en peper
  1. Om te beginnen met de salade kook je de krieltjes met schil, samen met de eitjes, gaar. 

  2. Snipper ondertussen de rode ui zo fijn als je kunt. Snij de witlof en de tomaten in middelgrote stukken en snijd de lente-ui fijn. Pel de gekookte eieren en snijd deze ook in stukken. Meng alles met elkaar.

  3. Voor de saladedressing: meng de mosterd met de olie, sap van de citroen en de fijngesneden kruiden. Breng op smaak met zout en peper. Meng vervolgens de dressing door de salade.

  4. Voor de ravigotesaus: Snipper de ui. Meng de fijngesneden ui met de mayonaise. Hak de kappertjes en de kruiden fijn. Voeg de mayonaise eraan toe en breng op smaak met zout en peper. Meng alles goed door elkaar heen. 
    Wil je liever plantaardige ravigotesaus? Gebruik dan sojamelk in plaats van mayonaise. Als je dit samen met alle ingrediënten mixt met een staafmixer krijgt het die romige structuur.

  5. Leg de gekookte krieltjes op een bord en doe daar de salade overheen. En maak het af met de (vegetarische) kibbeling. Serveer er wat van de ravigotesaus bij. 

  6. Geniet van je aardappelsalade met kibbeling!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.