3 minuten

Zalm met appel, ricotta en krokante aardappel

Een frisse, romige salade vol smaak! Deze creatie van chef-kok Ramon Brugman combineert zalm, appel en ricotta, afgemaakt met krokante aardappel. Ga jij het proberen?

Gerecht Vis
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 2
  • 4 stuks
    zalmbuikfilet
  • 3
    aardappels (vastkokend)
  • 1
    groene appel
  • 2 el
    ricotta
  • 1
    citroen
  • 1 bosje
    verse dille
  • olie
  • zout en peper
  1. Schil de aardappel en snijd in fijne, gelijke blokjes. Spoel ze af met water en dep droog.

  2. Frituur ze in een koekenpan met olie tot het niet meer bruist. Haal de aardappel uit de olie en leg op een stuk keukenpapier. Besprenkel met wat zout.

  3. Haal de zalm met een lepel in één beweging van de huid af. Pluk de zalm fijn en doe in een kom.

  4. Snijd een halve appel in kleine blokjes en voeg samen met de citroenrasp toe aan de kom. Hak wat dille fijn en voeg samen met de ricotta toe. Meng dit goed door.

  5. Leg een ijzeren ring op het bord en voeg een lepel met het zalmmengsel toe. Druk dit aan met een cocktailstampertje. Maak af met een laag aardappel.

  6. Verwijder de ring voorzichtig. Verdeel er wat ricotta over. Snijd een aantal plakjes appel fijn met een mandoline en rol op tot een sigaartje. 

  7. Leg de appel op de ricotta. Decoreer met een beetje dille. Eet smakelijk!

  8. Geniet van je zalmsalade!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Ramon Brugman maakt kipnuggets