Tartaar van haring met zoetzure komkommer en wasabi-mayonaise
Chef-kok Ramon Brugman maakt een tartaar van Hollandse nieuwe met daarbij zoetzure komkommer en wasabi-mayonaise. Eet smakelijk!
Recept
Ingrediënten
-
Voor de tartaar:2gezouten Hollandse nieuwe
-
1/2kleine rode ui
-
1/2zure groene appel
-
1/4komkommer
-
10stengels bieslook
-
Voor de zoetzure komkommer:1rode ui
-
1/2komkommer
-
100 gramrietsuiker
-
100 mlazijn
-
100 mlwater
-
Voor de wasabi-mayonaise:150 mlJapanse mayonaise
-
1 tlwasabi pasta
-
Voor de afwerking:•radijs
-
Begin met de tartaar. Snijd hiervoor de haring in fijne blokjes en snipper de ui, appel, komkommer en bieslook. Voeg alles samen en meng door elkaar. Je hoeft geen zout toe te voegen. De haring zelf is zout genoeg.
-
Ga verder met de zoetzure komkommer. Snijd hiervoor de uien flinterdun. Snijd komkommer in dunne slierten met een dunschiller. Meng de suiker met de azijn en het water. Verdeel het in twee delen en doe het in een potje.
-
Doe de dun gesneden ui in het ene potje en in de ander de komkommer. Doe de deksel op de potjes. Schud de potjes goed door elkaar. Laat 10 minuten marineren.
-
Meng de wasabi door de mayonaise heen en doe het in een spuitzakje.
-
Doe de tartaar in een steker of op een lepel. Decoreer met een beetje zoetzure komkommer en rode ui en een flinke dot wasabi-mayonaise. Werk af met een paar plakjes radijs.
- Eet smakelijk!