
Wagyu steak met doperwten-puree en shiitake tapenade
Chef-kok Ramon Brugman bereidt een entrecote van Wagyu-rund; een bijzonder stuk vlees met veel vet en smaak. Omdat het vlees vaak gebruikt wordt in de Aziatische keuken, geeft Ramon een oosterse twist aan het gerecht; doperwten puree met wasabi en shiitake tapenade met sojasaus en sesamolie. Ga jij dit heerlijke stuk vlees ook proberen?
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 2-
Voor de puree:200 grdoperwten
-
1 tlwasabi
-
1 elboter
-
•zout en peper
-
Voor de steak:1entrecote van Wagyu rund
-
•zout
-
Voor de skiitake tapenade:150 grshiitake
-
1rode ui
-
2 tenenknoflook
-
2 eloestersaus
-
2 elsojasaus
-
2 elsesamolie
-
1 cmgember (geraspt)
-
2 tlhoning
-
•zout en peper
-
Breng een pan water aan de kook met wat zout. Kook de doperwten hierin gaar. Haal ze uit het water en doe ze in de keukenmachine.
-
Pureer de erwten samen met de boter en de wasabi tot een gladde puree. Haal de puree door de zeef en voeg wat zout en peper toe naar smaak.
-
Ga verder met de shiitake tapenade. Haal de steeltjes van de shiitake af. Snijd de ui en knoflook fijn en bak ze aan in een scheutje olie. Snijd de paddenstoelen in kleine blokjes en voeg toe in de pan en bak goed aan.
-
Voeg de oestersaus, sesamolie, sojasaus, gember en honing toe. Bak tot het vocht verdampt is. Breng op smaak met zout en peper.
-
Ga verder met de steak. Breng het vlees op smaak met zout. Bak het vlees zonder vetstof in een koekenpan hard aan. Het vlees heeft van zichzelf genoeg vet om goed te bakken. Bak het per kant ongeveer 4 à 5 minuten aan.
-
Pak het vlees na het bakken in aluminiumfolie in en laat het ongeveer 5 minuten rusten. Snijd er dunne plakjes van en leg op het bord.
-
Spuit een bolletje van de puree op het bord naast het vlees en voeg een schepje van de tapenade toe. Eet smakelijk!
- Geniet van de Wagyu steak!
