Aardappelsoepje en kikkererwtensalade
Chef-kok Sharon de Miranda maakt een heerlijk vegetarisch lentegerecht dat snel klaar is: een salade met kikkererwten, aubergine, feta en munt en daarbij een zacht aardappelsoepje.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Ingrediënten salade van kikkererwten400 ggekookte kikkererwten
-
1aubergine
-
1bosje munt
-
200 gfeta kaas
-
1komkommer
-
1citroen
-
2tomaten
-
1rode ui
-
•olijfolie
-
•peper/zout
-
Ingrediënten aardappelsoep300 gaardappels
-
200 gzoete aardappels
-
1prei
-
1knoflook teen
-
10 ggember
-
1Spaanse peper
-
1 lwater
-
2blokjes groenten bouillon
-
200 gcrème fraîche
-
1bosje platte peterselie
-
•olijfolie
-
Spoel de voorgekookte kikkererwten schoon en laat deze goed uitlekken. Snij de aubergine in blokjes van ongeveer 1 cm dik en bak deze in een koekenpan met een klein scheutje olijfolie gaar. ( ongeveer 1 tot 2 min)
-
Snij de komkommer in blokjes. Ontvel de tomaten en snij deze vervolgens ook in blokjes. Snipper het uitje. Meng al deze ingrediënten door elkaar samen met het sap van 1 citroen een scheutje olijfolie en roer er wat gehakte munt doorheen. Als laatst voeg je er wat peper en zout aan toe en verkruimel je de feta erover.
-
Schil de zoete aardappels en de gewone aardappels en snij deze in blokjes. Snij de prei klein en was deze schoon. Hak de knoflook, gember en de Spaanse peper fijn en fruit dit in een klein beetje olijfolie.
-
Bak de aardappels even mee en blus het vervolgens af met 1 l water. Voeg de bouillon blokjes er aan toe en laat dit 15 min koken.
-
Verwijder de pan van het vuur, voeg de crème fraîche eraan toe en pureer het fijn met een staafmixer.
-
Voor het uitserveren strooi je er wat verse peterselie over heen.
- Eet smakelijk!