Aardappelsoepje en kikkererwtensalade

Aardappelsoepje en kikkererwtensalade (66)
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Gemiddelde waardering
18 personen

Chef-kok Sharon de Miranda maakt een heerlijk vegetarisch lentegerecht dat snel klaar is: een salade met kikkererwten, aubergine, feta en munt en daarbij een zacht aardappelsoepje.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Ingrediënten salade van kikkererwten
    400 g
    gekookte kikkererwten
  • 1
    aubergine
  • 1
    bosje munt
  • 200 g
    feta kaas
  • 1
    komkommer
  • 1
    citroen
  • 2
    tomaten
  • 1
    rode ui
  • olijfolie
  • peper/zout
  • Ingrediënten aardappelsoep
    300 g
    aardappels
  • 200 g
    zoete aardappels
  • 1
    prei
  • 1
    knoflook teen
  • 10 g
    gember
  • 1
    Spaanse peper
  • 1 l
    water
  • 2
    blokjes groenten bouillon
  • 200 g
    crème fraîche
  • 1
    bosje platte peterselie
  • olijfolie

Bereiding

  1. 1

    Spoel de voorgekookte kikkererwten schoon en laat deze goed uitlekken. Snij de aubergine in blokjes van ongeveer 1 cm dik en bak deze  in een koekenpan met een klein scheutje olijfolie gaar. ( ongeveer 1 tot 2 min)

  2. 2

    Snij de komkommer in blokjes. Ontvel de tomaten en snij deze vervolgens ook in blokjes. Snipper het uitje. Meng al deze ingrediënten door elkaar samen met het sap van 1 citroen een scheutje olijfolie en roer er wat gehakte munt doorheen. Als laatst voeg je er wat peper en zout aan toe en verkruimel je de feta erover.

  3. 3

    Schil de zoete aardappels en de gewone aardappels en snij deze in blokjes. Snij de prei klein en was deze schoon. Hak de knoflook, gember en de Spaanse peper fijn en fruit dit in een klein beetje olijfolie.

  4. 4

    Bak de aardappels even mee en blus het vervolgens af met 1 l water. Voeg de bouillon blokjes er aan toe en laat dit 15 min koken. 

  5. 5

    Verwijder de pan van het vuur, voeg de crème fraîche eraan toe en pureer het fijn met een staafmixer. 

  6. 6

    Voor het uitserveren strooi je er wat verse peterselie over heen.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!