8 minuten

Snel eenpansgerecht met groenten en gehaktballetjes

Binnen een half uur op tafel! Een top recept voor de herfst met gehaktballetjes, aardappels, bonen, winterpeen en paprika in een romig sausje met rode peper. Gemakkelijk, snel en het past allemaal in één pan. Het ideale comfortfood dus, zónder een stapel afwas!

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de gehaktballetjes
    300 gr
    rundergehakt
  • 1 tl
    korianderpoeder
  • 1 tl
    gemalen komijnzaad
  • 1 tl
    gedroogde tijm
  • zout en peper
  • Voor de groenten
    300 gr
    aardappels (vastkokend)
  • 1
    winterpeen
  • 1
    rode ui
  • 1
    rode paprika
  • 2 el
    tomatenpuree
  • 100 ml
    rode wijn
  • 100 gr
    kikkererwten
  • 100 gr
    bruine bonen
  • 100 gr
    witte bonen
  • 100 gr
    kidneybonen
  • 100 gr
    mais
  • 3 takjes
    verse rozemarijn
  • 2
    bouillonblokjes
  • Voor de saus
    250 ml
    kookroom
  • 1
    rode peper
  • Voor de topping
    1
    komkommer
  • 1 bosje
    platte peterselie
  • olie
  • Benodigdheden
    1
    ruime (koeken)pan met deksel
  1. Pak een kom en meng hierin het gehakt met het gemalen komijnzaad, korianderpoeder, de tijm en peper en zout naar smaak.

  2. Draai van dit gehaktmengsel balletjes van ongeveer 1-2 cm.

  3. Pak een ruime pan en verhit hierin een scheutje olie. Bak de balletjes rondom goudbruin. 

  4. Ondertussen was je de winterpeen en de aardappels. Snijd de aardappels in zessen en de winterpeen in plakjes. Voeg alles toe aan de gehaktballetjes in de pan en schep goed om.

  5. Snijd de paprika en de ui in reepjes en voeg dit ook toe aan de pan. Laat even meebakken.

  6. Voeg de tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar. Na een paar minuten blus je het af met de rode wijn en een glas water.

  7. Voeg de rozemarijn, de bouillonblokjes, de mais en alle bonen toe aan de pan. Meng door elkaar en zet de deksel op de pan en laat ongeveer 5 min pruttelen. 

  8. Snijd ondertussen de rode peper in ringen. Na de 5 min voeg je de peper en de kookroom toe. Laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.

  9. Was de komkommer en snijd er met een dunschiller fijne slierten van. Hak de peterselie fijn en roer dit door de pan. Serveer met de komkommer. Eet smakelijk! 

  10. Geniet van je heerlijke eenpansgerecht!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda