Venkelsalade
Culinair expert Alain Caron is in het Limburgse Neer op de biologische tuinderij van de familie Peeters. Samen gaan ze aan de slag met venkel, volgens teler Robin een echt 'juffertje', een lastig gewas om te telen.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
2Courgettebloemen
-
4Takjes dille
-
1Verse venkel
-
2Gele pruimen
-
150 gHollandse garnalen
-
150 gRivierkreeftstaartjes
-
150 gGerookte zalm
-
3 elMayonaise
-
1Kleine courgette
-
3 elExtra vierge olijfolie
-
4Takjes bieslook
-
•Zout en peper
-
Snij de venkel superdun met een Japanse mandoline en laat deze 24 uur in water met veel ijsblokjes in de koelkast staan.
-
Snij de gerookte zalm in blokjes en snij de courgette in heel kleine blokjes. Meng de Hollandse garnalen, de rivierkreeftstaartjes én de blokjes gerookte zalm met de mayonaise.
-
Voeg de courgetteblokjes toe en breng op smaak met zout en peper.
-
Haal de venkel uit het ijswater en laat het goed droog worden op keukenpapier.
-
Hak de dille en snij de bieslook fijn. Snij de pruimen julienne. Meng daarna de venkelkrullen met de olijfolie, dille, bieslook en de pruimen. Pluk de courgettebloemen en gebruik alleen de gele blaadjes. Voeg deze toe aan de venkelsalade.
-
Verdeel het mengsel van zeefruit over vier borden en leg op het midden van het bord. Leg daarop de venkelsalade en maak af met zout en peper.
- Eet smakelijk!