4 minuten

Venkelsalade

Culinair expert Alain Caron is in het Limburgse Neer op de biologische tuinderij van de familie Peeters. Samen gaan ze aan de slag met venkel, volgens teler Robin een echt 'juffertje', een lastig gewas om te telen.

Gerecht Vis
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 2
    Courgettebloemen
  • 4
    Takjes dille
  • 1
    Verse venkel
  • 2
    Gele pruimen
  • 150 g
    Hollandse garnalen
  • 150 g
    Rivierkreeftstaartjes
  • 150 g
    Gerookte zalm
  • 3 el
    Mayonaise
  • 1
    Kleine courgette
  • 3 el
    Extra vierge olijfolie
  • 4
    Takjes bieslook
  • Zout en peper
  1. Snij de venkel superdun met een Japanse mandoline en laat deze 24 uur in water met veel ijsblokjes in de koelkast staan.

  2. Snij de gerookte zalm in blokjes en snij de courgette in heel kleine blokjes. Meng de Hollandse garnalen, de rivierkreeftstaartjes én de blokjes gerookte zalm met de mayonaise.

  3. Voeg de courgetteblokjes toe en breng op smaak met zout en peper.

  4. Haal de venkel uit het ijswater en laat het goed droog worden op keukenpapier.

  5. Hak de dille en snij de bieslook fijn. Snij de pruimen julienne. Meng daarna de venkelkrullen met de olijfolie, dille, bieslook en de pruimen. Pluk de courgettebloemen en gebruik alleen de gele blaadjes. Voeg deze toe aan de venkelsalade.

  6. Verdeel het mengsel van zeefruit over vier borden en leg op het midden van het bord. Leg daarop de venkelsalade en maak af met zout en peper.

  7. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.