Recept: Aardbeienromanoff

5 september 2016
Waardeer: 
(Totaal: 1 stem)
Stilstaand beeld van Aardbeienromanoff
Ramon houdt de zomer nog even vast met aardbeienromanoff, volgens de chef-kok gaat het om de briljante combinatie van aardbeien, peper en wodka.
4 personen

Ingrediënten voor Aardbeienromanoff

Romanoff

  • 1 bakjes aardbeien
  • 100 gram suiker
  • 1 citroen
  • 200 ml slagroom
  • 1 bak vanille ijs
  • ½ borrel wodka
  • zwarte peper

Koekje

  • 1 pakje roomboterkorstdeeg
  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepel kaneel
     
  • 1 bakje frambozen
  • beetje poedersuiker

Sinaasappelslierten

  • 1 sinaasappel
  • 100 gram suiker
     

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170 graden.

  2. 2

    Maak de aardbeien schoon en ontdoe ze van het kroontje. Snij ze door de helft. Pureer de helft van een  bakje aardbeien en meng dit met de suiker en het sap van de citroen.

  3. 3

    Sla de slagroom stijf en spatel hier de aardbeien puree doorheen. Houd hier twee eetlepels van achter. Doe hier ook de wodka en de zwarte peper bij. Dek af en zet koud.

  4. 4

    Marineer wat aardbeien met de overgebleven aardbeien puree.

  5. 5

    Neem twee plakjes korstdeeg en prik deze in met een vork zodat er overal gaatjes ontstaan. Voeg de kaneel bij de suiker en meng dit. Bestrijk het korstdeeg met water en bestrooi met de kaneelsuiker. Snij hier banen van en leg ze op een bakplaat. Bak deze in ongeveer 18 minuten af op 170 graden totdat deze krokant is. Laat afkoelen.

     

  6. 6

    Schil de sinaasappel en snij de schil in dunne sliertjes. Blancheer deze drie keer in kokend water.

  7. 7

    Breng de suiker met een klein beetje water aan de kook en leg hier de sliertjes in. Kook het geheel op en laat afkoelen in de suiker stroop.

  8. 8

    Bouw nu het gerecht op. Doe eerst de gemarineerde aardbeien onderin een glas. Schep hier een bol ijs op. Daarop twee flinke lepels romanoff . Leg het koekje op het glas en leg daar de framboosjes op. Leg daartussen wat sliertjes sinaasappelschil. Maak het geheel af met een klein beetje poedersuiker. Ook de koekjes maken die op het glas liggen? - Ramon legt het je hier uit.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter