7 minuten

Achterhoekse chef Rick van den Broek in Doetinchem

Chef-kok Leon Mazairac is in Doetinchem waar hij bij chef-kok Rick van den Broek op bezoek gaat. Rick heeft zo'n tien jaar op Bonaire een restaurant gerund, maar is inmiddels teruggekeerd naar zijn geliefde Achterhoek. Hier kookt hij samen met Mark Captein met zoveel mogelijk lokale producten. Rick neemt Leon mee naar een duurzaam vleesboerderij om de hoek, waar Blonde d'Aquitaine-koeien rondlopen en de chefs kunnen het niet laten om in de keuken aan de slag te gaan met de lokale producten.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 500 g
    lende van blonde d'Aquitaine (long of diamanthaas mag ook)
  • 1
    blikje gerookte kabeljauw of schelvislever
  • 1
    ei
  • 1 dl
    olie
  • 1 tl
    mosterd
  • 1 dl
    azijn
  • •
    wat bloemen en kruiden uit de moestuin
  1. Snij de steak tartaar mooi fijn.

  2. Maak de mayonaise van de ei, mosterd olie en azijn.

  3. Als de mayonaise mooi dik is doe je de kabeljauwlever erbij.

  4. Meng een klein deel met de tartaar.

  5. Blancheer wat groentes en pluk de kruidjes en bloemetjes

  6. Werk het gerecht af met druppeltjes kabeljauwlever mayonaise.

  7. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.