American pancakes met mascarpone en vers fruit
Verras je moeder (of jezelf!) met deze heerlijke American pancakes van chef-kok Ramon Brugman. Maak het af met zoete aardbeien, frambozen en wat stroop; je dag kan niet beter beginnen! Wil je wat extra's? Maak er zoete mascarpone bij en een heerlijke granita.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 1-
230 grbloem
-
16 grbakpoeder
-
1 tlsuiker
-
2eieren
-
30 grgesmolten boter
-
300 mlmelk
-
250 grHollandse aardbeien (gehalveerd)
-
100 grverse frambozen
-
•Klontje boter (om in te bakken)
-
100 mlpannenkoekenstroop
-
1 elpoedersuiker
-
1 handjegehakte pistachenoten
-
1 handjeverse muntblaadjes
-
•snufje zout
-
Voor de zoetige mascarpone:200 grmascarpone
-
100 grcreme fraiche
-
50 grpoedersuiker
-
1vanillestokje
-
•rasp van een citroen
-
Voor de granita:5aardbeien
-
100 grsuiker
-
150 mlwater
-
1 elcitroensap
-
•verse munt
-
Meng bloem, bakpoeder, suiker en zout in een kom. Voeg eieren, melk en gesmolten boter toe en klop met een garde tot een glad beslag.
-
Verhit een beetje boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Giet met een lepel kleine hoopjes beslag in de pan (4 tegelijk). Draai om zodra de bovenkant bijna droog is. Bak tot beide kanten mooi goudbruin zijn.
-
Voor de mascarpone: Roer de mascarpone glad. Voeg de crème fraîche en de poedersuiker toe en roer dit door elkaar. Voeg het merg van het vanillestokje toe en wat rasp van de citroen. Roer tot het mengsel licht en luchtig is.
-
Pureer de aardbeien, kook stroop van de suiker en het water en laat deze afkoelen. Meng de stroop met de aardbeienpuree en het citroensap. Giet het aardbeienmengsel in een platte schaal en zet deze in de vriezer. Om het uur ga je er met een vork doorheen om het ijs los te halen. Na drie uur is de granita klaar.
-
Leg de pancakes op een bord en stapel ze op. Garneer met mascarpone, aardbeien, frambozen, munt, stroop, poedersuiker en pistachenootjes.
- Geniet van je American pancakes met fruit!