5 minuten

Bananenpannenkoeken met clotted cream

Chef-kok Sharon de Miranda maakt bananenpannenkoeken met verse clotted cream, wat stroop en spek.
Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Ontbijt

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 6
  • 4
    rijpe bananen
  • 4
    eieren
  • 120 gr
    amandelmeel
  • 400 gr
    Griekse yoghurt
  • 1 el
    kaneelpoeder
  • 2 tl
    bakpoeder
  • 4 el
    rozijnen
  • (optioneel) paar plakken spek
  • scheutje olie om in te bakken
  • stroop naar keuze
  • 6 el
    clotted cream
  1. Snijd de bananen in stukjes en prak met een aardappelstamper of vork tot puree. Voeg één voor één de eieren toe en roer door. Vervolgens voeg je het amandelmeel toe.

  2. Roer de yoghurt, de kaneelpoeder en de bakpoeder erdoor. Voeg de rozijnen toe en meng tot een mooi beslag en schenk over in een schenkkan.

  3. Verwarm een koekenpan en bak hierin het spek krokant zonder olie of boter, maar gewoon in het eigen vet. Leg de uitgebakken spek apart. 

  4. Veeg de pan schoon en verwarm hierin een scheutje olie. Schenk wat beslag in de pan. Je kan zes grote of 12 kleine pannenkoeken bakken. Bak de pannenkoeken aan beide kanten in ongeveer drie minuten goudbruin.

  5. Als de pannenkoeken klaar zijn en het spek krokant is gebakken, bouw je het gerecht op. Eerst een pannenkoek, daarop wat stroop en een volle eetlepel clotted cream, met daarop een krokante plak spek en eventueel nog een plakje banaan. 

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda