Bananenpannenkoeken met clotted cream
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 6-
4rijpe bananen
-
4eieren
-
120 gramandelmeel
-
400 grGriekse yoghurt
-
1 elkaneelpoeder
-
2 tlbakpoeder
-
4 elrozijnen
-
•(optioneel) paar plakken spek
-
•scheutje olie om in te bakken
-
•stroop naar keuze
-
6 elclotted cream
-
Snijd de bananen in stukjes en prak met een aardappelstamper of vork tot puree. Voeg één voor één de eieren toe en roer door. Vervolgens voeg je het amandelmeel toe.
-
Roer de yoghurt, de kaneelpoeder en de bakpoeder erdoor. Voeg de rozijnen toe en meng tot een mooi beslag en schenk over in een schenkkan.
-
Verwarm een koekenpan en bak hierin het spek krokant zonder olie of boter, maar gewoon in het eigen vet. Leg de uitgebakken spek apart.
-
Veeg de pan schoon en verwarm hierin een scheutje olie. Schenk wat beslag in de pan. Je kan zes grote of 12 kleine pannenkoeken bakken. Bak de pannenkoeken aan beide kanten in ongeveer drie minuten goudbruin.
-
Als de pannenkoeken klaar zijn en het spek krokant is gebakken, bouw je het gerecht op. Eerst een pannenkoek, daarop wat stroop en een volle eetlepel clotted cream, met daarop een krokante plak spek en eventueel nog een plakje banaan.
- Eet smakelijk!