
American pancakes met vers fruit en stroop
Verras je moeder (of jezelf!) met deze heerlijke American pancakes van chef-kok Ramon Brugman. Maak het af met zoete aardbeien, frambozen en wat stroop; je dag kan niet beter beginnen!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 1-
230 grbloem
-
16 grbakpoeder
-
1 tlsuiker
-
2eieren
-
30 grgesmolten boter
-
300 mlmelk
-
250 grHollandse aardbeien (gehalveerd)
-
100 grverse frambozen
-
•Klontje boter (om in te bakken)
-
100 mlpannenkoekenstroop
-
1 elpoedersuiker
-
1 handjegehakte pistachenoten
-
1 handjeverse muntblaadjes
-
•snufje zout
-
Meng bloem, bakpoeder, suiker en zout in een kom. Voeg eieren, melk en gesmolten boter toe en klop met een garde tot een glad beslag.
-
Verhit een beetje boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Giet met een lepel kleine hoopjes beslag in de pan (4 tegelijk). Draai om zodra de bovenkant bijna droog is. Bak tot beide kanten mooi goudbruin zijn.
-
Leg de pancakes op een bord en stapel ze op. Garneer met aardbeien, frambozen, munt, stroop, poedersuiker en pistachenootjes.
- Geniet van je American pancakes met fruit!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.