American pancakes

American pancakes met vers fruit en stroop

Verras je moeder (of jezelf!) met deze heerlijke American pancakes van chef-kok Ramon Brugman. Maak het af met zoete aardbeien, frambozen en wat stroop; je dag kan niet beter beginnen! 

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Ontbijt

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 1
  • 230 gr
    bloem
  • 16 gr
    bakpoeder
  • 1 tl
    suiker
  • 2
    eieren
  • 30 gr
    gesmolten boter
  • 300 ml
    melk
  • 250 gr
    Hollandse aardbeien (gehalveerd)
  • 100 gr
    verse frambozen
  • Klontje boter (om in te bakken)
  • 100 ml
    pannenkoekenstroop
  • 1 el
    poedersuiker
  • 1 handje
    gehakte pistachenoten
  • 1 handje
    verse muntblaadjes
  • snufje zout
  1. Meng bloem, bakpoeder, suiker en zout in een kom. Voeg eieren, melk en gesmolten boter toe en klop met een garde tot een glad beslag.

  2. Verhit een beetje boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Giet met een lepel kleine hoopjes beslag in de pan (4 tegelijk). Draai om zodra de bovenkant bijna droog is. Bak tot beide kanten mooi goudbruin zijn.

  3. Leg de pancakes op een bord en stapel ze op. Garneer met aardbeien, frambozen, munt, stroop, poedersuiker en pistachenootjes.

  4. Geniet van je American pancakes met fruit!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.