Tiramisu met tayberries
Binnen no-time op tafel en ongelooflijk lekker! Onze chef-kok Ramon Brugman maakt een variant op tiramisu met flou flou! Een romige vulling, zonder koffie, maar wel met lange vingers gedoopt in taybessen! Dat is verre familie van de framboos. Ga je helemaal los? Maak er dan ook feestelijke chocoladekrullen bij.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de flou flou250 gmascarpone
-
50 gsuiker
-
2eieren
-
1rasp van een sinaasappel
-
Voor de vulling12lange vingers
-
150 gtaybessen
-
75 gsuiker
-
4kletskoppen
-
•handjevol taybessen
-
1 blokwitte chocolade
-
We beginnen met de flou flou. We splitsen de eieren in twee schalen: een voor de dooier en een voor het eiwit. Klop beide apart luchtig met wat suiker. Het eiwit moet een beetje stevig worden, voeg dan de rasp toe van een sinaasappelschil.
-
Het mengsel van de eidooier is nu ook mooi schuimig, voeg daar de mascarpone aan toe en roer het vervolgens voorzichtig door het eiwit.
-
Pureer de taybessen en doop de lange vingers erin. Leg ze in een schaaltje zodat de smaken er goed intrekken.
-
Doe boven op de lange vingers de room van de flou flou. Laat de bakjes eventueel wat opstijven in de koelkast.
-
Schraap tenslotte met een mes wat feestelijke krullen van de witte chocolade en leg deze boven op de kletskoppen. Doe daar de verse taybessen bovenop. Je dessert is klaar!
- Geniet van de flou flou!