
Andijviestamppot met spekjes en gevulde kipgehaktballen
Chef-kok Sharon de Miranda maakt een lekker simpel en betaalbaar gerecht. Stamppot met knapperige verse andijvie, heerlijke krokante spekjes en gehaktballen van kip, gevuld met mozzarella. Dat wordt smullen!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de stamppot1 kgkruimige aardappels
-
500 grfijngesneden andijvie
-
250 grgerookte spekreepjes
-
1 dlkookroom
-
Voor de gehaktballen400 grkippengehakt
-
50 grroomboter
-
8mini mozzarella bolletjes
-
1 tlItaliaanse kruiden
-
1 tlknoflookpoeder
-
1bosje platte peterselie
-
1kippenbouillonblokje
-
•peper
-
•zout
-
Zet een grote pan water op met een flinke snuf zout. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook dan de aardappelen gaar in ongeveer 20 minuten.
-
Verhit een pan zonder olie of boter en bak de spekjes op middelhoog vuur in ongeveer 7 minuten lekker krokant.
-
Stamp de gekookte aardappelen met een pureestamper tot een gladde puree. Voeg de spekjes met het vet toe aan de puree. Dan doe je de kookroom erbij en schep je de rauwe andijvie erdoor.
-
Voor de gehaktballen, hak je de peterselie fijn en meng dit goed door het kippengehakt samen met de Italiaanse kruiden, knoflookpoeder en wat peper en zout naar smaak.
-
Verdeel het gehakt in 8 porties van dezelfde grootte en vouw iedere portie gehakt om een bolletje mozzarella heen en kneed dit tot een gehaktbal.
-
Plaats de gehaktballetjes in een ovenschaal met bakpapier en bak ze in ongeveer 15 minuten gaar in de voorverwarmde oven op 200 graden.
-
Smelt in een koekenpan de roomboter, voeg daar vervolgens 2 dl water aan toe en verkruimel het bouillonblokje erin.
-
Als de balletjes klaar zijn doe je ze bij de pan met jus. Laat de jus met de gehaktballen nog 2 minuten sudderen op een lage stand totdat de jus de gewenste dikte heeft.
-
Serveer de stamppot met een heerlijk gehaktballetje en jus.
- Geniet van je andijviestampot !
