Andijviestamppot met zoete aardappel

Andijviestamppot met zoete aardappel (62)
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
61 personen

Chef-kok Sharon de Miranda bereidt een betaalbare andijviestamppot met zoete aardappel, pittige merguez worstjes en een groentesaus.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Ingrediënten stamppot
    1 kg
    zoete aardappels
  • 1 dl
    kookroom
  • 400 g
    andijvie
  • 2 el
    azijn
  • 1
    mespunt komijnzaadpoeder
  • peper/zout
  • Ingrediënten saus
    1
    ui
  • 1
    teentje knoflook
  • 1
    gele paprika
  • 1
    tomaat
  • 1 el
    tomatenpuree
  • 1
    bouillonblokje (naar keuze)
  • water
  • kokosolie
  • 8
    merguez worstjes

Bereiding

  1. 1

    Schil en snij de aardappels in stukken. Kook ze gaar en giet deze vervolgens af. Stamp de aardappels tot puree samen met de kookroom, komijnzaadpoeder en de azijn. 

  2. 2

    Snij de andijvie fijn, was deze schoon en meng de andijvie in delen door de puree.

  3. 3

    Snij alle ingrediënten voor de saus julienne. Plaats een koekenpan op het vuur en verhit hierin een klontje kokosolie. Fruit eerst de knoflook en het uitje 1 minuutje, dan bak je de paprika 1 minuut mee en als laatste voeg je de tomaten eraan toe. Bak alles nog 1 minuutje. 

  4. 4

    Roer de tomatenpuree erdoor heen. Als laatste blus je het af met wat water, net zoveel dat alle ingrediënten onder het water liggen. Voeg er een bouillonblokje aan toe en laat dit op een laag vuurtje inkoken tot een mooie dikke saus.

  5. 5

    Bak de merguez worstjes in een klein beetje kokosolie gaar. Bak ze rondom goud bruin op middelhoog vuur. Als het vuur te hoog staat dan krijg je zwarte worstjes die van binnen niet gaar zijn!

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!