Antiliaanse Keshi Yena
Recept
Ingrediƫnten
Aantal personen 6-
15plakken jonge Edammerkaas
-
400 grundergehakt
-
1ui
-
1 teenknoflook
-
1rode paprika
-
2 elpiccalilly
-
50 grozijnen
-
1 elkappertjes
-
10zwarte olijven
-
2eieren
-
2 elpaneermeel
-
1 eltomatenpuree
-
2tomaten
-
1prei
-
1bosje bladselderij
-
1Madame Jeanette
-
2 elzoete ketjap
-
1 elroomboter
-
400 grijst
-
1bakbanaan
-
1/2komkommer
-
Verwarm de oven voor op 175 graden. Rul in een wok het gehakt gaar.
-
Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Snij de prei in ringen en was deze goed schoon onder koud stromend water. Bak het uitje, de knoflook en de prei mee. Snij de paprika en tomaten in blokjes en de selderij fijn. Snij een stukje Madame Jeanette naar smaak zo fijn mogelijk en bak dit allemaal 4 min mee.
-
Als het gehakt gaar is, voeg je de rozijnen, olijven, tomatenpuree, piccalilly en kappertjes toe. Blus het af met de ketjap en kook het in tot een dikke saus. Laat het afkoelen.
-
Schep nu de eieren erdoor en het paneermeel. Vet een ovenschaal in met wat boter. Bekleed de bodem en de randen van de ovenschaal overlappend in met de kaas. Schep het gehaktmengsel erin en bedek de bovenkant helemaal met de kaas. De plakken kaas die uitsteken naar binnen vouwen en plaats daar weer een plak kaas op.
-
Plaats de ovenschaal in een grotere ovenschaal en giet er voorzichtig kokend water naast ongeveer 1 liter (au bain marie) bak het 40 min af in de oven. Laat de keshi yena 10 min rusten.
-
Plaats de keshi yena op een platte schaal en keer hem om.
- Eet smakelijk!