7 minuten

Gebakken vis met aardappelpuree en een frisse bloemkoolsalade

Dit staat snel op tafel! Onze chef-kok Sharon de Miranda combineert boterzachte kabeljauw in een currysausje met een romige aardappelpuree en een knapperige bloemkoolsalade met tomaat. Snel, voedzaam en vol smaak!

Gerecht Vis
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de vis:
    400 gr
    kabeljauwfilet
  • 2 el
    bloem
  • 2 tl
    chilivlokken
  • zout
  • Voor de saus:
    1
    ui
  • 1 teen
    knoflook
  • 1 el
    rode currypasta
  • 2 tl
    kerriepoeder
  • 3 dl
    kokosmelk
  • Voor de aardappelpuree:
    700 gr
    kruimige aardappels
  • 50 gr
    roomboter
  • 1 dl
    kookroom
  • Voor de salade:
    1
    bloemkool
  • 1
    rode ui
  • 1
    tomaat
  • 2
    limoenen
  • 1 bosje
    bladselderij
  • peper en zout
  1. Schil de aardappels. Gooi ze in de pan met een snufje zout en kook ze in zo'n 20 minuten gaar. Let op! Gebruik niet te veel water, dan verlies je smaak. 

  2. Breng in een andere pan water aan de kook. Snijd de bloemkool in stukjes. Tip: de stam en bladeren van de bloemkool zijn ook heel lekker, dus gooi het niet weg maar gebruik het in dit recept.

  3. We gaan de bloemkool blancheren. Doe alles in de pan en wacht tot het water kookt. Giet het dan af. Spoel de bloemkool goed af onder een koude kraan.

  4. Ga verder met de kabeljauw. Snijd de vis in stukjes. Bestrooi de vis met een snuf zout en de chilivlokken.

  5. Pak een kom en doe hier de bloem in. Haal de stukken vis door de bloem. 

  6. Verwarm een hapjespan met wat olie en bak de vis op een hoge stand krokant.

  7. Snipper ondertussen de ui en hak de knoflook fijn. Haal de vis uit de pan en leg opzij. 

  8. Fruit de ui en de knoflook in dezelfde pan waar je de vis in hebt gebakken. 

  9. Voeg het kerriepoeder toe en schep alles om. Voeg de currypasta toe. 

  10. Roer alles even door elkaar en blus af met de kokosmelk.

  11. Leg de gebakken kabeljauw terug in de pan en laat het nog 10 minuten op een lage stand doorgaren. 

  12. Giet de gekookte aardappelen af en kook ze even droog (pas op dat ze niet aanbranden). 

  13. Doe de roomboter bij de aardappelen. Stamp dit met de kookroom met een aardappelstamper tot een romige puree.

  14. Snijd de tomaat in kleine blokjes, snipper de ui en hak de selderij fijn. Doe de bloemkool in een kom. 

  15. Doe alles in de kom bij de kool. Knijp het sap van de limoenen uit. Roer alles door elkaar en breng op smaak met zout en peper. 

  16. Doe wat aardappelpuree op een bord en leg er wat stukjes vis op. Drapeer de saus eroverheen en serveer met de salade. Eet smakelijk!

  17. Geniet van je kabeljauwstoof met aardappelpuree!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda