Appelbeignets met appel-perenstroop en kardemom
Een echte herfstfavoriet! Onze chef-kok Ramon Brugman maakt appelbeignets met spijs, appel-perenstroop en ricotta. Klinkt heerlijk toch?
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de beignets:2appels
-
80 gramandelspijs
-
1 elappel-perenstroop
-
1 tlkardemompoeder
-
1 handjerozijnen
-
•rasp van 1 citroen
-
2 plakkenvers bladerdeeg
-
200 grsuiker
-
1 tlkaneel
-
Voor de dip:200 grricotta
-
2 elappel-perenstroop
-
Benodigdheden:•frituurpan (of een grote hapjespan)
-
Schil de appel en snijd samen met de rozijnen in blokjes. Meng de spijs met de stroop en meng dan de appels erdoorheen. Doe het kardemompoeder, de rozijnen en citroenrasp erbij en meng goed.
-
Leg het bladerdeeg uit en smeer het in met een kwastje met water. Verdeel de appelvulling in 10 hoopjes over één plak bladerdeeg. Leg de andere plak deeg erop en druk goed aan.
-
Steek de beignets los met een uitsteekvorm of een glas. Duw ze tussen je handen plat zodat de lucht eruit ontsnapt.
-
Meng de suiker met de kaneel. Frituur de beignets op 180 graden, ongeveer 4 min per kant. Laat de beignets uitlekken op keukenpapier en rol ze daarna door de kaneelsuiker.
-
Meng de ricotta met de appel-perenstroop en serveer naast de warme beignets. Eet smakelijk!
- Geniet van je appelbeignets!