4 minuten

Appelbeignets met appel-perenstroop en kardemom

Een echte herfstfavoriet! Onze chef-kok Ramon Brugman maakt appelbeignets met spijs, appel-perenstroop en ricotta. Klinkt heerlijk toch?

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Gebak

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de beignets:
    2
    appels
  • 80 gr
    amandelspijs
  • 1 el
    appel-perenstroop
  • 1 tl
    kardemompoeder
  • 1 handje
    rozijnen
  • rasp van 1 citroen
  • 2 plakken
    vers bladerdeeg
  • 200 gr
    suiker
  • 1 tl
    kaneel
  • Voor de dip:
    200 gr
    ricotta
  • 2 el
    appel-perenstroop
  • Benodigdheden:
    frituurpan (of een grote hapjespan)
  1. Schil de appel en snijd samen met de rozijnen in blokjes. Meng de spijs met de stroop en meng dan de appels erdoorheen. Doe het kardemompoeder, de rozijnen en citroenrasp erbij en meng goed.

  2. Leg het bladerdeeg uit en smeer het in met een kwastje met water. Verdeel de appelvulling in 10 hoopjes over één plak bladerdeeg. Leg de andere plak deeg erop en druk goed aan.

  3. Steek de beignets los met een uitsteekvorm of een glas. Duw ze tussen je handen plat zodat de lucht eruit ontsnapt. 

  4. Meng de suiker met de kaneel. Frituur de beignets op 180 graden, ongeveer 4 min per kant. Laat de beignets uitlekken op keukenpapier en rol ze daarna door de kaneelsuiker.

  5. Meng de ricotta met de appel-perenstroop en serveer naast de warme beignets. Eet smakelijk!

  6. Geniet van je appelbeignets!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Ramon Brugman maakt kipnuggets