Appelpeer met boerenijs
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
4appelperen (ook wel Nashi peer, Aziatische peer of zandpeer genoemd)
-
10bastognekoekjes
-
120 gmascarpone
-
1 elamandellikeur
-
•pistache roomijs
-
Voor de saus3 lwater
-
500 gsuiker
-
200 gaardbeienjam
-
30 gverse gember
-
6takjes tijm
-
3stuks steranijs
-
2blaadjes laurier
-
1sinaasappel
-
1vanillestokje
-
1/2citroen
-
Benodigdheden•appelboor
-
•anti-aanbakpapier
-
Was en schil de appelperen. Gebruik een appelboor om het klokkenhuis er vanaf de onderkant uit te halen.
-
Doe alles voor de saus in een pan met uitzondering van de aardbeienjam. Laat de siroop een half uurtje inkoken.
-
Als de siroop is ingekookt leg je de appelperen in de pan met een anti-aanbakpapier erop en laat het ongeveer een uurtje zachtjes koken. Prik er vervolgens met een klein mesje er een beetje in om te kijken of de appelpeer zacht en gaar is. Haal dan de appelperen eruit en laat de siroop nog tot ¼ inkoken.
-
Voeg als laatste de aardbeienjam bij de siroop en kook het tot de gewenste dikte. Haal het vervolgens van het vuur en laat het goed afkoelen.
-
Maal de bastognekoekjes in een keukenmachine tot grof poeder.
-
Meng de mascarpone met een eetlepel amandellikeur en vul de appelperen met deze créme.
-
Gebruik voor de presentatie diepe borden. Schenk in het midden van een bord een beetje van de saus en leg daar de gevulde appelpeer erop. Strooi er wat bastognekruimels overheen en serveer het met een bolletje pistacheroomijs.
- Eet smakelijk!