8 minuten

Appelbeignets en glühwein

Met dit recept van Ramon hoef je nooit meer in de rij voor appelbeignets. Gewoon lekker zelf maken! En samen met de glühwein kan je oud en nieuw niet meer stuk.
Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 45 minuten
Menu Gebak

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 8
  • Voor de Appelbeignets
    2 a 4
    grote stevige appels (Jonagold of Elstar)
  • 2
    pakjes roomboter korstdeeg/bladerdeeg
  • 400 g
    suiker
  • 2 el
    kaneel
  • Voor de glühwein
    1 L
    rode wijn
  • 1
    sinaasappel
  • 1
    citroen
  • 2
    kruidnagels
  • 2
    steranijs
  • 2
    kaneelstokjes
  • 100 g
    suiker (of iets meer)
  • benodigdheden
    (frituur)pan, olie, appelboor, ronde steker, keukenrol
  1. Leg alles klaar en laat de plakjes korst- of bladerdeeg half ontdooien. Schil de appels, maar laat de appels heel. Verwijder de klokhuizen met een appelboor en snij de appel in dikke plakken. Je haalt ongeveer 4 plakken uit één appel.

  2. Meng de suiker met de kaneel en leg de helft van de plakjes korst- of bladerdeeg op het aanrecht.

  3. Leg één plak appel op het deeg en strooi in het midden wat kaneelsuiker. Maak de randen van het deeg nat met een kwast en leg er een plakje deeg bovenop. Herhaal dit met de rest van de appelplakken en het deeg.

  4. Druk met een ronde steker de appelbeignet uit en duw het lucht eruit tussen je handen. Bekijk de video voor een handige kooktip van Ramon!

  5. Bak de beignets in de frituurpan (of pan met olie) op 180 graden tot ze mooi goudbruin zijn aan beide kanten. Dan kun je ze eruit halen. Laat ze uitlekken en wentel ze daarna meteen door de kaneelsuiker.

  6. Voor de glühwein verwarm je de wijn samen met de suiker. Voeg de schil (zonder het wit) van de halve sinaasappel en citroen toe. Voeg de specerijen toe en roer alles goed door. Laat alles nog 10 minuten trekken en schep het in een mok of glas.

     

  7. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.