Appelbeignets en glühwein
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 8-
Voor de Appelbeignets2 a 4grote stevige appels (Jonagold of Elstar)
-
2pakjes roomboter korstdeeg/bladerdeeg
-
400 gsuiker
-
2 elkaneel
-
Voor de glühwein1 Lrode wijn
-
1sinaasappel
-
1citroen
-
2kruidnagels
-
2steranijs
-
2kaneelstokjes
-
100 gsuiker (of iets meer)
-
benodigdheden•(frituur)pan, olie, appelboor, ronde steker, keukenrol
-
Leg alles klaar en laat de plakjes korst- of bladerdeeg half ontdooien. Schil de appels, maar laat de appels heel. Verwijder de klokhuizen met een appelboor en snij de appel in dikke plakken. Je haalt ongeveer 4 plakken uit één appel.
-
Meng de suiker met de kaneel en leg de helft van de plakjes korst- of bladerdeeg op het aanrecht.
-
Leg één plak appel op het deeg en strooi in het midden wat kaneelsuiker. Maak de randen van het deeg nat met een kwast en leg er een plakje deeg bovenop. Herhaal dit met de rest van de appelplakken en het deeg.
-
Druk met een ronde steker de appelbeignet uit en duw het lucht eruit tussen je handen. Bekijk de video voor een handige kooktip van Ramon!
-
Bak de beignets in de frituurpan (of pan met olie) op 180 graden tot ze mooi goudbruin zijn aan beide kanten. Dan kun je ze eruit halen. Laat ze uitlekken en wentel ze daarna meteen door de kaneelsuiker.
-
Voor de glühwein verwarm je de wijn samen met de suiker. Voeg de schil (zonder het wit) van de halve sinaasappel en citroen toe. Voeg de specerijen toe en roer alles goed door. Laat alles nog 10 minuten trekken en schep het in een mok of glas.
- Eet smakelijk!