4 minuten

Beignets van aardbeien met zelfgemaakte lavendelsuiker

Bakken in de herfst is zo lekker! Onze chef-kok Rosah maakt warme beignets van aardbeien met zelfgemaakte lavendelsuiker. En dát is een bijzondere smaak! Heb je geen aardbeien in huis? Deze beignets kun je ook heel goed maken met ander fruit, zoals appels of perziken.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Gebak

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 100 gr
    bloem
  • 3
    eieren
  • 1 dl
    volle melk of havermelk
  • zout
  • 420 gr
    kristalsuiker
  • 30
    aardbeien
  • 10 gr
    gedroogde lavendel
  • lange houten prikkers
  1. Meng de gedroogde lavendel met de suiker en laat in een afgedekt potje een tijdje staan zodat de smaak er goed in kan trekken. 

  2. Verwarm de olie tot 180 graden. Splits twee van de drie eieren en bewaar zowel het eiwit als de eidooiers. Meng de bloem, de 2 eidooiers en 1 heel ei, de melk en een snuf zout in een kom tot een egaal beslag. 

  3. Doe de twee eiwitten met de 20 gram kristalsuiker in een kom en klop met een mixer of garde tot stijve punten. Spatel vervolgens de opgeklopte eiwitten in delen voorzichtig door het beslag. 

  4. Zeef de lavendelsuiker, zodat de stukjes lavendel uit de suiker komen.

  5. Ontkroon de aardbeien en zet er een vast op een houten prikker. Haal de aardbei door het beslag en laat de aardbei voorzichtig zakken in de olie. Draai regelmatig om voor een gelijkmatige garing.

  6. Haal de goudbruine beignet na enkele minuten uit de olie en haal meteen door de lavendelsuiker.

  7. Herhaal dit met de rest van de aardbeien. Serveer direct als ze nog warm zijn op een schaal of als dessert met koude vanilleroom. 

  8. Geniet van je heerlijke beignets!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Rosah van Schendelen - Foto: Dorenda van Knegsel