Chimichanga: gefrituurde burrito
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
voor de Chimichanga8bloemtortilla’s
-
200 gkidneybonen
-
100 gmaiskorrels
-
250 gvegetarisch gehakt
-
2rode uien
-
3paprika's
-
1 tlkorianderpoeder
-
1 tlkomijnzaadpoeder
-
1/2 tlkaneelpoeder
-
2 eltomatenpuree
-
3tomaten
-
150 ggeraspte cheddarkaas
-
•zout
-
voor de guacamole2avocado's
-
1limoen
-
2tenen knoflook
-
1/2bosje koriander
-
1Spaanse peper
-
100 gcrème fraîche
-
1rode ui
-
•zout
-
benodigdheden•staafmixer
-
Snipper het uitje fijn en fruit aan in een koekenpan. Snij de paprika’s in kleine blokjes en voeg ze toe. Bak kort de specerijen mee. Snij de tomaten in kleine blokjes en voeg ook deze toe. Laat de bonen en mais uitlekken. Roerbak het gehakt, de kidneybonen en mais en voeg dan de tomatenpuree toe. Roer het geheel goed door.
-
Leg de tortilla's open en verdeel het gehakt over het midden van de wrap. Doe de cheddarkaas er bovenop. Vouw de tortilla’s strak dicht als een pakketje. Leg de tortilla's met de open kant in een ovenschaal, zoals in de video.
-
Verwarm een flinke scheut olie in een hapjespan. Bak de tortilla’s op hoog vuur in 5 minuten om en om goudbruin en laat ze vervolgens even uitlekken op wat keukenpapier.
-
Voor de guacamole pak je een rode ui, de knoflook en het halve bosje koriander. Snij dit fijn. Halveer de Spaanse peper (haal de pitjes eruit) en snij fijn. Verwijder de schil en pit van de avocado’s en voeg het zachte vruchtvlees toe aan het mengsel. Pers wat sap van de limoen en voeg dit toe. Tenslotte nog 100 g crème fraîche en een snufje zout. Pureer dit geheel met een staafmixer tot een guacamole en serveer die met de chimichanga's.
- Eet smakelijk!