8 minuten

Arepas met scrambled tofu, ui-mango compote en een frisse salade

Perfect voor de lunch! Onze chef-kok Geneal Harreman maakt arepas oftewel gebakken maisbroodjes. Hij vult ze met scrambled tofu, een zoete ui-mango compote en een frisse salade.  

Gerecht Vegan
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Lunch

Recept

Kookmodus

Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de arepas
    220 gr
    voorgekookt wit maismeel
  • 370 ml
    lauwwarm water
  • scheutje neutrale olie
  • Voor de ui-mango compote
    1
    rode ui
  • 0,5
    rijpe mango
  • 30 gr
    rietsuiker
  • 50 ml
    witte wijnazijn
  • scheutje neutrale olie
  • Voor de scrambled tofu
    250 gr
    stevige tofu
  • 80 gr
    aquafaba (het vocht van kikkererwten uit blik)
  • 1 el
    olijfolie
  • 2 tl
    kurkuma
  • 1 tl
    paprikapoeder
  • 1 tl
    kerriepoeder
  • 1 tl
    zout
  • 0,5 tl
    kala namak
  • zwarte peper
  • Voor de salade
    2
    vleestomaten
  • 1
    komkommer
  • 100 gr
    kikkererwten
  • 100 gr
    maiskorrels
  • 1
    rode ui
  • 0,5
    bos koriander
  • 50 ml
    witte wijnazijn
  • 100 ml
    olijfolie
  1. Meng het voorgekookte maismeel met het lauwwarme water met de hand tot een soepel deeg. Vorm er een dikke staaf van en laat het even rusten.

  2. Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit een scheutje olie in een steelpan en bak de ui aan. Snijd ondertussen de mango in blokjes of reepjes en voeg deze toe aan de pan. Voeg de rietsuiker toe en blus af met de witte wijnazijn. Laat de compote even afkoelen.

  3. Snijd het maismeeldeeg in dikke plakken. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met een laagje olie en bak de arepas goudbruin en gaar aan beide kanten.

  4. Snijd de tofu in kleine stukjes en meng deze met de aquafaba in een mengkom of maatbeker. Voeg de olijfolie en alle specerijen toe aan de tofu en maal dit grof met een staafmixer tot een korrelige massa. 

  5. Verhit een bakpan op middelhoog vuur en bak de tofu gaar en goudbruin.

  6. Snijd de vleestomaten en komkommer in grove stukken. Meng dit met de kikkererwten, maiskorrels en de rode ui. Hak de koriander grof, meng deze door de salade en breng op smaak met de witte wijnazijn en olijfolie.

  7. Vul de arepas met de tofu en serveer met de salade. Eet smakelijk!

  8. Geniet van je arepas met tofu!!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Meer recepten van Geneal in je mailbox?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Geneal