Nasi met tofu en een soja-ei
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de gemarineerde eieren6eieren
-
3 elbruine basterdsuiker
-
3 cmverse gember
-
2 dlsojasaus
-
1 dlgekookt water
-
1 dlrijstazijn
-
1 elsesamzaad
-
Voor de nasi met roerbaktofu1ui
-
300 ggekookte rijst
-
200 gtofu
-
4 elketjap manis
-
3tenen knoflook
-
2 cmlaos (bij de toko te verkrijgen)
-
2 tlzwart zout (kala namak, bij de toko te verkrijgen)
-
1bouillonblokje
-
1Spaanse peper
-
1bosje bosui
-
1 elkurkumapoeder
-
Benodigdheden•keukenmachine
-
Begin met het maken van de gemarineerde eieren. Kook de eieren zeven minuten en laat ze schrikken in koud water, zodat ze makkelijk te pellen zijn. In de tussentijd maak je een marinade. Neem een deciliter gekookt water en voeg de suiker eraan toe. Meng het met een garde en voeg de sojasaus, azijn en de verse gember toe. Na het pellen dompel je de eieren onder in de marinade en zet je de kom in de koelkast. Laat de eieren vier tot zes uur marineren in de sojasausmix. Hoe langer je de eieren laat marineren, hoe intenser de smaak wordt.
-
Ga verder met het maken van de nasi. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Maak de tenen knoflook en het uitje schoon. Maal de knoflook, ui, peper, laos en het bouillonblokje tot een pasta in de keukenmachine.
-
Giet de rijst af. Verhit een wok en bak de pasta in twee eetlepels olie op middelhoog vuur. Schep de witte rijst erdoor en bak een paar minuten mee. Breng op smaak met de ketjap manis, eventueel een snufje zout en roer de laatste minuut de ringetjes bosui mee.
-
Neem een koekenpan en verhit deze met een scheutje olie. Rul hierin de tofu goudbruin. Voeg de kurkuma en de kala namak toe. Roer het even goed door op middelhoog vuur en de tofu is klaar.
-
Als de eieren voldoende gemarineerd zijn, snijd je ze doormidden en besprenkel je ze met sesamzaadjes.
-
Verdeel de rijst, tofu en eieren over de borden.
- Eet smakelijk!